Районна прокуратура – Стара Загора постигна осъдителна присъда за опит за телефонна измама по схемата “спешна операция за болен роднина”

STZAGORA.NET
*
На 18 януари 2016 г. Районна прокуратура – Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу 34-годишния Генчо Д. от Стара Загора, обвинен в опит за извършване на измама – престъпление чл.210, ал.1, т.2 във връзка с чл. 209, ал.1, във връзка с чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс. Районен съд – Стара Загора му е наложил наказание от осем месеца лишаване от свобода – условно, с изпитателен срок от три години.

На 12 март 2015 г. около 13,30 часа на домашния телефон на 75-годишен пенсионер от Стара Загора позвънил мъж, неустановен към момента, който се представил за лекар. Той съобщил на възрастния мъж, че внукът му е тежко болен, получил е кръвоизлив в стомаха и се нуждае от спешна операция, за която трябва да се заплати сумата от 5000 лева. Пенсионерът отговорил, че разполага само с 1800 лева. Малко по-късно същия ден пред дома си той предал на обвиняемия Генчо Д. пакет, в който вместо паричната сума бил поставил сгънати страници от вестници. Генчо Д. е бил задържан от полицията на 12 март 2015 г. в Стара Загора пред дома на пострадалия при предаване на пакета.

Съдебният акт на Районен съд – Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн