“Зелени Балкани” и “Златен орех” анонсират конкурс „Влез в час с уроците на природата“

STZAGORA.NET
*
„Златен орех“ – първата в България мрежа за образование за устойчиво развитие, осъществявано чрез методите на неформалното образование, стартира национален конкурс „Влез в час с уроците на природата“. Основната тема на конкурса е опазването на околната среда и ролята на човека, като могат да участват ученици, учители, нестопански организации и представители на социално отговорния бизнес. За условия за участие, награди и подробна информация, моля посетете zlatenoreh.net или http://greenbalkans.org.

„Влез в час с уроците на природата“ е инициатива от „Платформа за популяризиране и качество на образованието за устойчиво развитие”, проект на седем нестопански организации – Фондация „Екоцентрик”, Фондация „ЕкоОбщност“, Сдружение „Клуб приятели на Природен парк „Врачански Балкан”, Сдружение „Екомисия 21 век“, Сдружение ГЕУМ, Сдружение „Зелени Балкани“ и Народно читалище „Бъдеще сега-2006”.

Проектът стартира преди точно една година, мотивиран от необходимостта за стандартизиране на качеството на образованието за устойчиво развитие в България и от липсата на мрежа от организации в сферата, които ефективно да обменят опит и добри практики и да популяризират своите дейности.

Какво е „Златен орех”?
„Златен орех” е мрежа от организации в България, които работят и предлагат услуги в сферата на образованието за устойчиво развитие, осъществявано чрез методите на неформалното образование. Тя е отворена за всички съмишленици на идеята за учене през целия живот – нестопанска организация или бизнес, учител или учащ, местна общност или медия, образователна или друга държавна институция – които търсят или провеждат обучения с такава насоченост. Всички заинтересовани страни ще могат да кандидатсват на zlatenoreh.net и да се присъединят към мрежата от пролетта на 2016 година.

С пожелание за успехи,
от екипа на Зелени Балкани!
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн