Снегът в община Стара Загора не създаде сериозни проблеми

STZAGORA.NET
*
Снегът в старозагорско не създаде сериозни проблеми, основните пътища са разчистени, няколко села в района на запад от Старозагорските минерални бани са без електричество.

Всички пътища в региона са проходими при зимни условия. Снегонавявания са се образували край селата Оряховица, Дълбоки и Руманя, но няма закъсали автомобили или бедстващи хора, съобщават от 5-те екипа на звено „Инспекторат“ към Община Стара Загора, които контролират ситуацията в района. В момента екип на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ пътува по сигнал към х. „Морулей“. Туристите оттам са успели да се приберат сами, пътят все още се разчиства, съобщи Валери Иванов. Той уточни че на 80 % до момента е разчистено навсякъде и в града. Работят всички състави на административните бюра, които се грижат за проходимостта на тротоарите и местата около автобусните спирки. Снеговалежът спря, очаква се до края на светлата част от деня градът да бъде изчистен напълно.

Навсякъде в града автобусите се движат и изпълняват обичайните си маршрути. Тази сутрин два тролея са закъсали в района на Операта, но са били изтеглени и се движат нормално, съобщи управителят на общинското дружество Димитър Авджиев.

Снегът създаде обаче проблеми за автобусния транспорт, който все още не се движи към селата Казанка и Остра могила. Автобус е закъсал тази сутрин на обръщалото в с. Борилово. В този район има скъсан електропровод и екипи на ЕВН работят за отстраняване на повредата.
#vvv

социални мрежи

1 коментар on “Снегът в община Стара Загора не създаде сериозни проблеми”

  • Анонимен wrote on 18 януари, 2016, 9:35

    УЛИЦА КОЛЬО ГАНЧЕВ ОТ УЛ. ГЕН. СТОЛЕТОВ НА СЕВЕР Е В ЛЕД И НЕ СЕ ПОЧИСТВА И ДНЕС 18.01.2016 Г.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн