Вандали отново строшиха с камък стъкло на един от новите градски автобуси в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На 10 януари във Второ РУ – Стара Загора е получен сигнал от кондуктор към „Автобусни превози”, че на същата дата, движейки се с автобус по линия №51, в кв.”Трите чучура-север” до бл.75 неизвестно лице е хвърлило камък, вследствие на което е счупено едно от страничните десни стъкла на автобуса. Образувано е досъдебно производство.

Първият подобен случай със счупени стъкла на нов автобус от градския транспорт на Стара Загора бе регистриран на 16 декември край блок 76 в същия квартал.

*  *  *

За втори път нов градски автобус в Стара Загора става обект на нападение с камъни, при преминаване по една и съща улица, което би могло да застраши и живота на хората в него.

Вчера след 21,00 ч. неизвестен засега извършител е хвърлил камък с големина на юмрук по преминаващия по ул.”Кап. Петко войвода” градски автобус на линия № 51, съобщи ресорният зам.-кмет Йордан Николов. Камъкът е направил голяма дупка в прозореца на превозното средство. За щастие никой не е седял на седалката до мястото, откъдето е проникнал. В противен случай би имало тежки последствия, коментира управителят на общинското дружество „Автобусни и тролейбусни превози“ Димитър Авджиев.

С новите 55 модерни, икономични и екологични  возила беше изцяло обновен автобусния парк на града. Те бяха доставени по финансирания изцяло с европейски средства проект за „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт“.

Записите от камерите, извършващи видеонаблюдение в автобуса, както и на външни камери от мястото на възникване на инцидента, са иззети от разследващите случая. По случая е образувано досъдебно производство.

В края на миналата година беше обстрелван автобус, преминаващ по ул.”Кап. Петко войвода”, в близост до бл.76. Резултатът бе счупено стъкло на прозорец на автобус „Соларис”. Към момента извършителите все още не са открити.
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн