20 катастрофи на магистрала “Тракия” в неделния ден заради снеговалежа. Тировете ще чакат на летището

STZAGORA.NET
*
В Областна администрация – Стара Загора тази вечер се състоя извънредно заседание на Областния кризисен щаб под ръководството на областния управител инж. Георги Ранов. Присъстваха зам.-областният управител Маноил Манев, представители на Областно пътно управление, ОД на ВМР, РД ПБЗН, на снегопочистващите фирми. На срещата беше обсъдена усложнената заради снеговалежите и ниските температури пътна обстановка в Старозагорска област.

Около 20 са катастрофите, които са станали днес на магистрала „Тракия”. Повечето от тях са заради несоъбразяване със зимната пътна обстановка. Няма убити и тежко пострадали. Няма закъсали на пътя автомобили. На магистрала „Марица” обработването с гребла и сол продължава и в момента. На двете магистрали в участъците, които са в Старозагорска област, работят общо 14 нови 4-осни машини.

Поради продължаващия обилен снеговалеж на заседанието бе взето решение да се ограничи движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по главен път I-5 по направление Стара Загора-Змейово-Ягода-Тулово-Мъглиж. Ограничението важи и за Прохода на Републиката след съгласуване с ръководството на Областно пътно управление Велико Търново. Тежкотоварните автомобили ще бъдат насочвани към площадката на летище Стара Загора.

Ограничението засега ще важи до 8 ч. сутринта на 4 януари.

Като цяло пътно-транспортната обстановка в Старозагорска област е спокойна. Проходът Шипка е отворен за автомобили до 12 тона при зимни условия.

В края на заседанието инж. Ранов призова водачите на автомобили да бъдат отговорни на пътя, да спазват правилата за движение и да се съобразяват с усложнената зимна обстановка.
#vvv

бутон за социални мрежи

1 коментар on “20 катастрофи на магистрала “Тракия” в неделния ден заради снеговалежа. Тировете ще чакат на летището”

  • Дакашев wrote on 4 януари, 2016, 23:22

    Какво стана с плановете за карго летище?
    Нали се правеше анализ в Лондон, какво стана с него?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн