Две американки подсилват баскетболния “Берое”

STZAGORA.NET
*
Две американски състезателки ще подсилят баскетболния Берое Стара Загора. Гардът Лакейша Сътън и центърът Бритни Монтгомъри вече подписаха договори с клуба и на 4 януари се очаква да проведат първа тренировка с новия си отбор. Наставникът Тодор Цветанов изрази надежди, че Сътън и Монтгомъри ще засилят конкуренцията в състава и ще повишат класата, за да има възможност старозагорският тим да се намеси по-сериозно в битката за отличията както в Държавното първенство, така и в турнира за Купата на България.

Сътън е на 25 години, висока е 175 см. Възпитаничка на колежа Южна Каролина, където е вписана под номер 12 в историята по брой асистенции и номер 16 по отбелязани точки. През миналата година е основна фигура в германския Саарлуис.

23-годишната Монтгомъри е висока 191 см. За последно е играла за турския Мерсин, за който регистрира показатели от 11 точки и 10,5 борби средно на мач. В САЩ е завършила университета Централна Флорида.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн