По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо шофьор за превозване на 37 кюрди и спрямо двама рецидивисти за кражби

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 42-годишния Ангел Р., от гр. Панагюрище, привлечен като обвиняем за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона с цел имотна облага – престъпление по чл.281, ал.2, т.1,т.4 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 14 декември 2015 г. на автомагистрала „Тракия“, в района на гр. Стара Загора, в посока запад към гр.София, се движел микробус, марка „Рено Мастер“ със софийска регистрация, управляван от криминално проявения Ангел Р. След подаден сигнал от полицейски служител, водачът на автомобила предприел спиране, след което бил задържан от патрулиращите полицаи. При последвалия оглед е установено, че в каросерията на микробуса пътували 37 лица от кюрдски произход, между които десетина малолетни и непълнолетни деца. Всички са влезли в България без документи за самоличност.

Определението на Районен съд-Стара Загора не е окончателно и може да се обжалва пред Окръжния съд.

*
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора на 18 декември 2015 г. съдът взе постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 34-годишния Стойчо С., от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем по бързо производство за отнемане на чужди движими вещи без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои в условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196 ал.1 т.1 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс. Установено е, че на 17 декември 2015 г. в гр. Стара Загора той е отнел две дамски чанти и намиращите се в тях лични вещи и пари. Стойчо С. е извършил кражбата, след като на 10 септември 2015 г. е бил освободен от затвора, след изтърпяване на предходно осъждане. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Стойчо С. е извършил престъплението, за което e привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо Стойчо С. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора на 18 декември 2015 г. съдът взе и постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 27-годишния Марин С., от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 10 декември 2015 г. в гр. Стара Загора в условията на опасен рецидив е отнел чужди движими вещи – велосипед на стойност 200 лева, без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196 ал.1 т.1 във връзка с чл.194 ал.1 и във връзка с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Марин С.. е извършил престъплението, за което e привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн