Оперни артисти пеят на пътниците в градския транспорт в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Оперни артисти от Държавна опера Стара Загора поздравиха днес пътниците в старозагорски автобус с известни любовни арии от „Кармен“, „Винчеро“ от Турандот, Арията на Давидо и Ана от „Веселата вдовица“, и емблематичната “Наздравица” от „Травиата“, които донесоха приятна изненада и добро настроение на пътуващите.

Инициативата е коледен подарък към старозагорци от Община Стара Загора и трупата на Държавната опера.

“Като влязох, в първия момент не разбрах какво става, но е невероятно”, сподели 20-годишният Атанас Иванов. “Донесохте ми радост”, така определи случващото се Веселина Авионова. “Съжалих за другия човек, че се качи в следващия рейс и пропусна да чуе това”, каза 68-годишният Георги Иванов. Възрастна дама пък си пожела подобни музикални изпълнения да са по-чести.

Видео – тук >>>.

Старозагорци посрещат новогодишните и коледни празници с изцяло обновен тролейбусен и автобусен транспорт. От утре, 18-ти декември, последните нови автобуси, които ще заместят напълно старите возила, ще тръгнат и по градските линии с номера 6, 12, 13, 20, 33, 44, 62, 64 и 65. Новите автобуси – 50 единични и 5-съчленени за нуждите на градския транспорт, бяха закупени с европейски средства, осигурени безвъзмездно по Опepaтивнa пpoгpaмa “Peгиoнaлнo paзвитиe” чрез проекта за модернизиране на градския транспорт на Стара Загора.

С помощта на Радио Стара Загора са осигурени 2,5 часа с Коледни песни, изпълнени на различни езици, които ще звучат в автобусните коли, за да създават празнично настроение у хората по време на пътуването.
#

бутони за социални мрежи

4 коментари on “Оперни артисти пеят на пътниците в градския транспорт в Стара Загора”

  • Христина Начева wrote on 17 декември, 2015, 17:09

    браво така се прави!!! Европа  вече е при нас

  • Анонимен wrote on 17 декември, 2015, 17:35

    Bravo!

  • Анонимен wrote on 17 декември, 2015, 20:20

    4udesno

  • Димитрова wrote on 18 декември, 2015, 8:21

    Много свежо, а още по-ценното е, че този подарьк беше поднесен от млади хора.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн