В Стара Загора избират лекоатлет и треньор на 2015-та година

STZAGORA.NET
*
Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ ще избере Спортист и треньор на годината за „царицата на спортовете“ в Стара Загора.

Състезателите от СКЛА „Берое“ изпращат една успешна 2015 година, в която те се окичиха с общо 30 медала от Национални първенства. Борислав Тонев записа най-бързото бягане на старозагорски състезател на 200 м, откакто съществува лека атлетика в Града на липите. Той, Милен Пасков, Иван Попов и Велин Коваленко участваха в проведения тук Европейски отборен шампионат.

Пет медала от национални първенства завоюва 17-годишната състезателка Диляна Йоргачкова, Стефан Стефанов се пребори за един златен и два сребърни медала, а Иван Попов стана вицебалкански шампион.

За тези успехи допринесе и общинската администрация на кмета Живко Тодоров, която инвестира над 10 млн. лв. в ремонт на спортните съоръжения в града. През последните три години Базата на стадион “Берое” е с ново осветление, лекоатлетическата писта беше изцяло реновирана и снабдена с ново оборудване, отоплена през целия зимен период закрита лекоатлетическа писта. Всичко това даде възможност за възстановяването на емблематичния в миналото международен турнир “Самарско знаме”, провеждането на Балканиада и Европейско отборно първенство по лека атлетика, което доведе в града хиляди почитатели на леката атлетика.

През лятото на 2015-та на стадион „Берое“ стъпиха и две легенди в леката атлетика като Сергей Бубка и сър Себастиян Коу, който по-късно стана президент на Световната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ).

Празникът на старозагорските лекоатлети ще се състои на 11-ти декември от 18.00 ч. в Парк-хотел Стара Загора.

#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн