Културен афиш 7-13 декември, Община Стара Загора

STZAGORA.NET
*
7 декември (понеделник)

Награждаване на участниците в конкурсите за рисунка и есе на тема „Моят свят без насилие”, организирани от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Стара Загора.
17.00 ч. НЧ „Св. Климент Охридски 1858″

Представяне на книгата “Богинята Майка на Вселената” на д –р Атанас Скатов, издателство “Кибеа”.
Атанас Скатов е роден на 11 март 1978 година в Сливен. Завършва средно образование в родния си град, защитава магистърска степен по специалността “Растителна защита” в Аграрния университет в Пловдив и докторат в Хумболтовия университет в Берлин.
Работил е като научен сътрудник в България и Германия, като университетски преподавател в София и като мениджър и ръководител на проекти в частния сектор в България и Германия.
На 1 октомври 2015 Атанас Скатов изкачва успешно осмия по височина връх на планетата Манаслу, 8165 метра.
“Богинята Майка на Вселената” разказва за подготовката и осъществяването на изкачването на връх Еверест, Покрива на света, от д-р Атанас Скатов.
Книгата разказва за събирането на финансови средства за експедицията, перипетиите на пътуването от Истанбул до Китай и Непал, аклиматизацията в планината, интересните контакти с шерпите, местните жители и останалите членове на експедицията. Книгата е не само за любителите на екстремни преживявания и приключения, а и за всички, търсещи предизвикателството, силната емоция и риска, за всички вярващи в себе си.
18.00 ч. зала първи етаж, Регионална библиотека „Захарий Княжески”

Коледни вълнения
Спектакъл на балетна школа Па Де Кре
с ръководител Кремена Костова
Режисьор и балетен педагог Кремена Костова
Репетитор Яна Кафалиева и Юлиана Василева
Художник Меглена Илиева
Мултимедия Милен Ботев
Стихове Мария Донева
В изпълнение на Борис Тасков и Яница Нешева
И със специални гости – участници в спектакъла
Балетна студия при Дом на културата „Нончо Воденичаров” – гр. Раднево
Балетна школа „Адажио”, гр.Сливен с ръководител Наталия Хаджикостова.
19.00 ч. Оперен театър

8 декември (вторник)

„Котаракът в чизми”
по Шарл Перо
сценичен вариант и постановка Ивет Лазарова
Спектакъл на Драматичен театър „Гео Милев”
11.00 ч. Драматичен театър

„Крадецът на праскови”
по Емилиян Станев
постановка Светла Тодорова
18.00 ч. Драматичен театър

9 декември (сряда)

„Котаракът в чизми”
по Шарл Перо
сценичен вариант и постановка Ивет Лазарова
Спектакъл на Драматичен театър „Гео Милев”
12.00 ч. Драматичен театър

„Крадецът на праскови”
по Емилиян Станев
постановка Светла Тодорова
17.00 ч. Драматичен театър

Коледен концерт – ревю
На учениците от класа по поп и джаз пеене с преподавател Надя Тончева, НУМСИ Христина Морфова” – Стара Загора
19.00 ч. Оперен театър

10 декември (четвъртък)

До Ре Ми в пелени- опера за бебета
Режисьор Росица Костова
Участват: Михаела Берова, Нели Нечева, Нина Димитрова, Никола Марулев,Теодор Петков, Светлана Денева-пиано,трио Реверанс
„Всеки родител знае, че децата са истински изследователи. Концертът за бебета „До-ре-ми в пелени” ще отведе малките откриватели от 0 до 3 годинки във вълшебната вселена на класическата музика. Един истински класически концерт с едни от най-популярните оперни и инструментални произведения, изпълнени от трио „Реверанс” и солистите на Държавна опера – Стара Загора. Концерт, в който малките изследователи са не просто слушатели и зрители. Заедно със своите родители, малчуганите се включват според възможностите и желанието си в различни игрови активности, развиват усета си за ритъм и звукови възприятия, общуват с нови приятели, запознават се с чудновати оперни герои и така откриват магичния свят на класическата музика. Защото да попаднеш в Операта е едно необикновено и вълнуващо приключение!” – Росица Костова, режисьор
11.00 ч. сцена Фоайе, Оперен театър

Запалване светлините на Коледната елха и откриване на Коледните празници
17.00 ч. Кметство, село Хрищени

Среща с автора Светозар Гледачев и представяне на книга. В „Не си отивай, щастливецо!” Светозар Гледачев ни показва другото лице на икономиката, т.е. на самия живот. Какво представлява икономиката – сухи цифри, сметки и анализи? Икономиката се свързва с материалното, а истинският живот – с духовното. Да, ама не. Или поне не в света, в който живеем. Те са неразделни един от друг. Всичко, в което има избор или е ресурс, е икономика. А това е целият свят около нас или самият живот. Всяко едно човешко действие е избор, породен от нужда или е някакъв ресурс. Човешките взаимоотношения и дейности всъщност са размяна на стойности.
Тази книга не е икономика, не е философия, не е социология. Тя е всичко това, взето заедно. Разгледани са социални проблеми от философска гледна точка, подплатени с икономически факти. Картината на самия живот. Толкова различен за всички, но еднакъв в основата си и законите, които го управляват. Тази книга търси и намира общото, което ни прави хора. Желанията ни правят различни. Като не ги осъществяваме, ставаме нещастни. И страдаме, като искаме да сме богати, чрез парите. Няма път към щастието. Щастието е самият път. Освен знанията, в нея ще откриете метода за разгадаване на проблемите и разрешаването им. Ще разберете, че светът има изцяло икономическа същност. Животът не е сложен, ние го правим такъв. Това е още една книга, още една крачка по пътя към познанието и себепознанието. Светозар Гледачев е роден на 24 февруари 1963 г. в Пловдив. Завършва Математическата гимназия в града, после ВИИ „Карл Маркс” – София (сега УНСС). Става асистент и доктор в БАН, специализира и се квалифицира в University or Delaware и Bank of America. Работи като университетски преподавател, частник, директор на банка, два холдинга и няколко предприятия, консултант и финансист. Има своя седмична рубрика в ежедневник. Водещ е и на собствено финансово предаване по Пловдивска обществена телевизия. „Не си отивай, щастливецо!” е интелектуалното продължение на първата му творба „Добър ден, нещастнико!”.
18.00 ч. зала първи етаж, Регионална библиотека „Захарий Княжески”

11 декември (петък)

„Край елхата” – коледно тържество и запалване на светлините на Коледната елха
17.00 ч. парк, пред Кметството на село Преславен

” Испания – огън и страст”
Музикални картини от Бизе, Хубай и Хоакин Родриго
В програмата: Бизе – сюита “Арлезианката”, Еньо Хубай – “Кармен-фантазия” за цигулка и оркестър, Хоакин Родриго – Кончерто де Аранхуес за китара и оркестър.
Със специалното участие на Адалиса Кастелланета / Италия/ – китара и Санжар Сапаев – цигулка
Оркестър на Държавна опера Стара Загора
Диригент Красимир Къшев
19.00 ч. Оперен театър

Спектакъл „Приказка за Цар Салтан” на Детска театрална студия „Метроном” към НУМСИ „Христина Морфова” – Стара Загора
18.30 ч. зала първи етаж, Регионална библиотека „Захарий Княжески”

13 декември (неделя)

Благотворителна изложба базар „ Сън” – картини и рисунки върху керемида на Ценка Стоянова
Данева – Косева
14.00 ч. НЧ „Св. Климент Охридски 1858″

„ Коледна елха” – спектакъл за деца на Държавен куклен театър – Стара Загора
специален гост – Дядо Коледа
11.00 ч. Куклен театър
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн