Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем мъж за противозаконно отнемане на мерцедес с цел ползване

STZAGORA.NET
*
Районна прокуратура – Стара Загора повдигна две обвинения спрямо 20-годишния Константин М. от Стара Загора – за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство с цел ползването му и за проникване в чуждо моторно превозно средство – престъпление по чл. 346 ал. 2 във връзка с ал. 1 и чл. 346Б от Наказателния кодекс.

На 8 август 2015г. в ОД на МВР-Стара Загора е получен сигнал от Г.Д., че товарният му автомобил марка „Мерцедес 207D” със старозагорска регистрация е бил отнет с цел ползване от непознато лице. В хода на разследването по образуваното по случая досъдебно производство е установено, че лицето, което е отнело автомобила, е 20-годишният Константин М. от Стара Загора. Деянието е било осъществено чрез използване на отвертка, с която от Константин М. отворил вратата на автомобила и запалил двигателя му. Установено е още, че няколко часа след извършеното Константин М. отново противозаконно проникнал в товарния автомобил, но този път не успял да го отнеме.

На 4 декември 2015 г. Константин М. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 346 ал. 2 във връзка с ал. 1 и чл. 346Б от Наказателния кодекс и с постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане в Районен съд-Стара Загора за определяне спрямо него на постоянна мярка „задържане под стража”.

Настоящите две престъпления са извършени от Константин М. в изпитателния срок на предходно осъждане за кражба.

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора се извършват разпити на свидетели и ще бъдат назначени експертизи.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн