Коледното дърво в Стара Загора заблестя в светлина

STZAGORA.NET
*
На площада пред община Стара Загора тази вечер Дядо Коледа насочи магическия жезъл и запали светлинките на красивата 17-метрова ела, издигната до пилоните с флаговете на България, Европейския съюз и Общината. Вълнуващия момент на сцената споделиха заместник-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, които поздравиха присъстващите от името на кмета Живко Тодоров. Те пожелаха във всеки дом да има много веселие, празнично настроение, много мир и много спокойствие за всички жители на Стара Загора, за да бъде градът това, което всички искат.

Край Коледното дърво в очакване на белобрадия старец се събраха стотици нетърпеливи деца заедно с родителите си. В празничния концерт-спектакъл „В приказния град“ в любими на децата герои от „Вълшебникът от Оз“, „Котаракът в чизми“, „Вълкът и седемте козлета“, „Звездичко“, „Коледна звезда“, „Фолклорна магия“ и „Пинокио“ се превъплътиха актьорите от Държавен куклен театър и Държавната опера в Стара Загора. В програмата участваха и танцьорите от Общинския фолклорен ансамбъл „Загоре“, уникалните гласове на Вокална студия „Траяна глас“, малките таланти от Детскатя театрална студия при ДКТ Стара Загора и Детскатя театрална школа при Центъра за наука, култура и изкуство – Стара Загора.

На площада дойдоха и зам.-кметът Йордан Николов, председателят на Общинския съвет Емил Христов, общински съветници, представители на общинската администрация и много граждани. Вълнуващата вечер завърши с празнични илюминации и разноцветни фойерверки.

В очакване на Бъдни вечер и Коледа правите улици на Стара Загора и публичните места в централната градска част са празнично осветени и украсени с коледни декорации. Стотици разноцветни лампички светят примамливо в очакване на любимия на малки и големи празник.




#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн