Норвежката посланичка Гюру Катерина Викьор: Паметникът на Бузлуджа да остане за поколенията с ново предназначение

STZAGORA.NET
*
Нейно превъзходителство посланичката на Кралство Норвегия у нас Гюру Катерина Викьор бе днес гост на областния управител инж. Георги Ранов.

В началото на разговора г-жа Викьор изрази задоволство да се срещне с представителя на държавната власт на регионално ниво. “За мен тези срещи са интересни и полезни, защото бихме искали да чуем мнението Ви в какви насоки бихме могли да работим заедно за реализацията на проекти с европейско финансиране на местно ниво” – заяви тя. Г-жа Викьор посочи като един от сериозните проблеми, върху които трябва да се акцентира, младежката безработица в по-малките общини.

Двамата обсъдиха и възможностите за сътрудничество между Кралство Норвегия и Старозагорска област в областта на туризма. Нейно превъзходителство обясни, че областта е пример за отлично съчетание между природни дадености и богато културно-историческо наследство. Развиващият се динамично спа туризъм също е предпоставка за привличане на чужди туристи в региона, смята тя.

Инж. Ранов покани г-жа Викьор да гостува отново в Стара Загора и предложи на следваща среща да бъде обсъдена и възможността за развитие на по-тесни връзки в областта на оперното и театралното изкуство. Старозагорската публика с радост ще приеме гостуващи певци и музиканти от Вашата страна на наша сцена. Наши творци също могат да гостуват в Норвегия, заяви той.

Областният управител и г-жа Викьор разговаряха и за паметника на връх Бузлуджа. Нейно превъзходителство заяви, че според нея това е интересен архитектурен монумент, част от българската история, на който е добре да бъде намерено ново предназначение, за да остане за поколенията.
#vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн