Две награди от НТС – Стара Загора за специалисти на „Мини Марица-изток“

STZAGORA.NET
*
В юбилейната 20-та година за годишните призове на НТС „Мини Марица-изток“ ЕАД има двама отличени.

Атанас Генчев

Атанас Стоянов Генчев – ръководител на звено АСДУ към ЕСР “Марица-изток” спечeли наградата на НТС в Стара Загора „Електроинженер на годината“. Номинацията е на секцията на електроинженерите към областния съюз. Темата на разработката му е „Внедряване в експлоатация на система за енергиен мениджмънт, дистанционно отчитане на електромерите и устройствата за анализ на качеството на ел. енергията в „Мини Марица-изток” ЕАД”.

Въвеждането й в експлоатация позволява онлайн мониторинг на енергийните потоци в дружеството, оптимизация на разходите за електроенергия, повишаване на енергийната ефективност на производствения процес и качеството на електроенергията. Тя е основен инструмент при участието на “Мини Марица-изток” ЕАД на свободния пазар на електроенергия. Проектът е изпълнен със 70 % безвъзмездно финансиране от фонд “Козлодуй” за една година. Призът е признание за качеството на труда на електроинженерите от “Мини Марица-изток” ЕАД

Руско Русев

Наградата „Минен инженер на годината” на Научно техническите съюзи (НТС) в Стара Загора за 2015 г. получава инж. Руско Илиев Русев – Ръководител на отдел „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ в рудник „Трояново – север” за разработката „Проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на система за управление с контролери в участък „Добив“ на рудник ”Трояново-1”. Той беше избран за носител на приза на заседание на секцията ”Минно дело и геология” към НТС в Стара Загора от комисия с председател инж. Атанас Халачев и специалисти от „Мини Марица-изток” ЕАД. Отличието е признание и за работата на инженерния екип на рудниците „Трояново–1“ и „Трояново–север“. Чрез разработката се намалява аварийността и се повишава ефективността на работа на участък „Добив“ на рудник „Трояново–1“, което е гарант за обезпечаване на сигурността на доставката на въглища за най – голямата държавна ТЕЦ „Марица–изток 2“.

Председателят на НТС – Стара Загора Владимир Заманов ще връчи традиционните призове на 4 декември. За втори път в историята на „Мини Марица–изток“ ЕАД в една и съща година са номинирани двама инженери от дружеството. През 2002 г. инж. Щерьо Щерев получи наградата на НТС за мениджмънт, а инж. Георги Георгиев беше „Минен инженер на годината“.

Атанас Генчев е роден на 4 юли 1965 г. в Стара Загора. Завършва специалността “Електроснабдяване и електрообзавеждане на промишлени предприятия” в ТУ в Габрово. От началото на трудовата си дейност като електроинженер вече над 23 години Атанас Генчев работи в дружеството на различни позиции като над 19 години е ръководител на звено Автоматизирани системи за диспечерско управление към Енергийно снабдителен район Марица-изток.

Руско Русев е роден на 15 септември 1964 г. в Ямбол. Завършва специалността “Електроенергетика и електрообзавеждане” в Русенския университет „Ангел Кънчев”. От началото на трудовата си биография работи над 28 години на различни позиции в рудник „Трояново-север”.

Снимка на НТС: wikimapia.org
#spodelime


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн