Осъдиха ефективно 23-годишен старозагорец за наркотици

STZAGORA.NET
*
Районна прокуратура – Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу 23-годишния Христо П. от гр.Шипка, община Казанлък, обвинен за противозаконно държане на високорискови наркотични вещества, а именно: 0,0564 грама метамфетамин и 23 таблетки метилендиоксиметамфетамин (МДМА) – екстази, на обща стойност 261 лева – престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Стара Загора му е наложил наказание „лишаване от свобода” за срок от една година и три месеца, което да изтърпи ефективно при първоначален строг режим, както и глоба в размер на 2200 лева.

Съдът е постановил да бъде приведено в изпълнение и отложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 година и 11 месеца за разпространение на наркотични вещества, наложено на подсъдимия през 2012 г. с изпитателен срок от четири години.

Христо П. е задържан от органите на МВР на 20 март 2015 г. по време на проведена в Стара Загора специализирана полицейска операция за установяване на лица, употребяващи и разпространяващи наркотични вещества. При последвал личен обиск в дрехите на Христо П. са били намерени и иззети 0,0564 грама метамфетамин и 23 таблетки екстази.

Съдебният акт на Районен съд – Стара Загора подлежи на обжалване и протестиране в 14-дневен срок пред Окръжен съд.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн