„Мини Марица-изток“ ЕАД временно преустанови работа в неделя заради бурния вятър

STZAGORA.NET
*
В 11,40 ч. днес временно бе преустановена работата на “Мини Марица-изток” ЕАД, разработващо по открит способ най-голямото находище на лигнитни въглища в страната. Бурните пориви на вятъра на моменти достигаха до 24 м/сек (97 км/час).

Основната цел е да се опази живота и здравето на работещите, както и да се предотвратят щети по съоръженията. Работата ще бъде възстановена веднага след утихване на вятъра и влизането му в границите за безопасно експлоатиране на тежкото минно оборудване, съобщиха от пресцентъра на минното дружество.

*
Съобщение от понеделник, 23 ноември 2015 г.:

„Мини Марица-изток” ЕАД възстановиха нормалния ритъм на работа

В края на дневната смяна вчера (22 ноември), след успокояване поривите на вятъра и влизането им в граници под 20 м/сек, нормалния ритъм на работа в „Мини Марица-изток” ЕАД бе възстановен.

След вчерашната стихия няма пострадали хора и поражения на техниката. Мярката се наложи с оглед осигуряване на безопасността на работа.
#
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн