Откриха културно-информационния център на Операта в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На партера на сградата на Областна администрация в петък, 20 ноември, бе открит културно-информационен център на Държавна опера Стара Загора. Областният управител инж. Георги Ранов, зам.-областният управител Мариана Кръстева, директорът на Операта Огнян Драганов, заместникът му Красимир Червилов, почитатели на оперното изкуство и журналисти присъстваха на събитието. Помещението на центъра е дадено на Операта за безвъзмездно ползване. В него ще се продават билети за спектакли, гражданите ще могат да получават и допълнителна информация за представленията и за всичко, свързано с репертоара на старозагорската Опера.

Инж. Ранов отправи поздравления към г-н Драганов за новата придобивка на културната институция. Надявам се, че с централното си местоположение този център ще привлече още повече почитатели в залата. Това е само първата стъпка. Трябва да направим всичко по силите си да привлечем на наша сцена известни български и чуждестранни изпълнители, да съхраним и развиваме оперното изкуство. Старозагорци заслужават това, каза областният управител.

Поздрав към оперните дейци и към почитателите на операта отправи и г-жа Кръстева. Тя пожела пълни зали и успех на Фестивала на оперното и балетното изкуство.

С думи на благодарност към ръководството на Областна администрация за помощта и съдействието се обърна Огнян Драганов. Благодарим Ви, че освен, че сте наши верни почитатели, вие ни помагате във всяко наше начинание. Обещавам през следващата година ФОБИ да бъде още по-атрактивен и на него да присъстват и гост-изпълнители от чужбина, каза той.

По случай откриването на новия културно-информационен център днес всички билети за постановки на Операта до края на декември се продават на цени от 5 лв. Изключение е само „Белканто-гласовете на Италия”, защото е външна постановка.
#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн