Районна прокуратура – Стара Загора започна бързо производство срещу мъж за подпомагане на чужденци да преминат незаконно в страната

STZAGORA.NET
*
Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора е започнато бързо производство срещу 47-годишния Славчо И. от София за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона – престъпление по чл.281, ал.2, т.1 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Днес, 12 ноември 2015 г., на автомагистрала “Тракия” в района на Стара Загора, в посока запад (към София) се е движел товарен автомобил марка „Форд Транзит“ със софийска регистрация, управляван от 47-годишния Славчо И. При подаден сигнал от полицейски служител водачът на автомобила предприел спиране, след което бил задържан от патрулиращите полицаи. При последвал оглед е установено, че в каросерията на автомобила пътуват 23 лица, самоопределящи се като кюрди. Те влезли в България без документи за самоличност. В момента се изяснява тяхната националност. Сред чуждите граждани има непълнолетни лица, сред които и бебе на около една година.

Водачът и чуждите граждани са задържани за срок от 24 часа във Второ РУ на МВР – Стара Загора.

Под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора е извършен оглед на местопроизшествието, претърсване на товарния автомобил и лични обиски на задържаните лице. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Предстои 47-годишният Славчо И. да бъде привлечен като обвиняем и да бъде задържан в ареста за срок от 72 часа. Обвинението ще бъде за престъпление по чл. 281 от Наказателния кодекс, влязъл в сила на 30 септември 2015 г., а именно за това, че с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно е подпомагал чужди граждани да преминават в страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство и е извършено по отношение на повече от едно лице.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн