Административният съд в Стара Загора образува дело по жалбите от партии и коалиции за неточно преброени бюлетини за общински съветници

STZAGORA.NET
*
Административният съд в Стара Загора и взел под внимание жалбите на Местна коалиция “Истината за Стара Загора” и други партии и коалиции за  неточно преброени бюлетини за общински съветници по време на вота за местна власт на 25 октомври. В тях се настоява за повторно ръчно броене на подадените бюлетини за съветници в Общинския съвет. Вследствие на подадените жалби Административният съд е образувал дело, което ще се води на 11.11.2015 г. от 14 часа в сградата на съда. Делото е с номер 454.

“Ще призовем много свидетели на “изчезналите” гласове и преференции. Надяваме се истината да излезе наяве и да разберем реално колко гласа са ни махнали по тази схема” – каза общинският съветник и представител на коалицията Янко Янков.

“Посочените в жалбата нередности в протоколите и подадените сигнали в офиса на МК “Истината за Стара Загора” – съобщава Янков – са за отчитани като невалидни бюлетини със задраскани две преференции, което е грубо нарушение на изборния кодекс; не са отбелязвани коректно преференциите на кандидатите, което променя шанса им за влизане в Общинския съвет; има несъответствия в общия брой на бюлетините и резултата по преференции на коалицията, като в такива случаи резултатите са нагласяни, а не повторно преброявани. Получихме десетки сигнали от наши симпатизанти, че гласовете им не са отчетени, което е видно по преференциите за съветника, за когото са гласували” – допълни Янков.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн