Проведени бяха първите заседания на общинските съвети в Чирпан, Братя Даскалови и Опан

STZAGORA.NET
*
Областният управител инж. Георги Ранов откри днес първото заседание на новоизбрания Общински съвет на община Чирпан.

Преди неговото начало инж. Ранов поздрави кметицата Кичка Петкова за рождения й ден и й поднесе букет цветя.

След клетвата и поздрава от страна на областния управител съветниците преминаха към втора точка от дневния ред – избор на председател на Общинския съвет. От групата на БСП поискаха изборът да бъде отложен за следващо заседание. С 16 гласа „за” общинските съветници решиха председател да бъде избран другата седмица на заседание, което ще се проведе на 11 ноември в 10 ч.

*
Областният управител инж. Георги Ранов откри днес първото заседание на новия Общински съвет на община Братя Даскалови.

В началото на тържествената сесия той поздрави общинските съветници, кмета Иван Танев, който е на този пост втори мандат, кметовете на населените места. Инж. Ранов им пожела ползотворна и успешна работа за по-доброто бъдеще на 23-те села от общината.

Втора точка от дневния ред бе избор на председател на Общинския съвет. След тайно гласуване 11-те местни старейшини избраха със 7 гласа „за” председател да бъде Петко Михайлов.

*
Областният управител инж. Георги Ранов откри днес първото заседание на новия Общински съвет на община Опан.

Сесията започна с тържествен водосвет. След това съветниците, новият кмет на Опан Генчо Колев и кметовете на населени места положиха клетва. Инж. Ранов поздрави присъстващите и пожела успешна и ползотворна работа на новия Общински съвет.

По втора точка от дневния ред местните старейшини избраха председател на Общинския съвет. Досегашната председателка Румяна Динева (вдясно на последната снимка) запази поста си, като спечели 7 от гласовете на колегите си. С един глас по-малко зад нея остана конкурентката й Елка Бонева.
#gerb

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн