ОДМВР – Стара Загора: Издадени са 100 удостоверения на хора, изгубили личната си карта

STZAGORA.NET
*
В период от 20.10.2015 г. до 25.10.2015 г. звената за български документи за самоличност в ОДМВР – Стара Загора са издали на граждани общо 100 удостоверения за изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност. С издадените удостоверения гражданите могат да упражнят правото си на глас.

Напомняме, че удостоверения, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборния ден и за провеждания национален референдум, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.

В случай на подадено и регистрирано заявление за издаване на лична карта по постоянен адрес, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. Документ за постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, за да послужи пред СИК и е валидно за изборния ден. Същото се прилага към избирателния списък за гласуване в изборите за кметове и общински съветници.

Искания за издаване на такива удостоверения ще могат да бъдат подавани до 18.00 ч. на 25.10.2015 г.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн