Иван Гайтанджиев: Подкрепям професионалиста д-р Шишков и неговата визия за Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Внушенията за предрешени избори са доста удобни на ГЕРБ, но градусът сред членовете и симпатизантите на БСП е много висок

„Има засилаване на интереса на избирателите към местния вот, но все още той е далеч от желаното”, заяви в Стара Загора Иван Гайтанджиев, журналист, международник и дългогодишен дипломат.

Той пристигна в Града на липите, за да подкрепи кандидата за кмет д-р Стефан Шишков и листата за общински съветници на Коалиция „БСП лява Бълария – за Стара Загора”. „Доктор Шишков привлича със своята балансираност, спокойствие, много добра визия, импонира с висок професионализъм. Очаквам достойно представяне на изборите”, каза Иван Гайтанджиев.

Гайтанджиев препоръча регионите сами да търсят инвеститори, а не да разчитат само на държавата. По думите му добри позиции България има в Египет и Китай, които трябва да се използват. Дипломатът отново призова за икономизиране на външната политика и пое ангажимент да съдейства за установяване на връзки със страни от арабския свят.

Доктор Шишков благодари на Иван Гайтанджиев за подкрепата. Според него много по-активно трябва да се използва потенциалът на международните връзки на общината. „Освен да търсим инвестиции, трябва да бъде създавана и среда. Действаща Индустриална зона в рамките на мандата е приоритет номер едно за БСП”, заяви той.

Журналистът анализира и предизборната обстановка в страната. Според него по-активно участие в изборите ще даде отговор на въпроса за бъдещото управление. „Правят се внушения, че едва ли не изборите са предрешени, това не е добре, контрапунктът е по-голяма избирателна активност”, обясни Гайтанджиев. По думите му внушенията се правят от управляващата коалиция, но на принципа на недобре хвърления бумеранг. Той коментира, че не споделя мнението за поредния провал на БСП, тъй като то е далеч от реалностите. Вече се наблюдавал висок градус у членовете и симпатизантите на БСП, защото в хода на кампанията партията се връща към своята изконна същност – тезата за справедливост и социалност. „Внушенията за слабо представяне на БСП са много далеч от реалностите”, категоричен бе Гайтанджиев.

Според него очевидно е, че Реформаторският блок не е в кондиция, там има разнобой. ДПС пък не въвежда промяна в методите и тактиките си, но засилва вниманието към ромите. Националистическите организации не са консолидирани, не съумяват да се обединят, макар че това е много сериозна политическа сила, особено при тенденциите в Европа напоследък.

(Текстът е предоставен от предизборния щаб на БСП)

#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн