Днес в Стара Загора: Работна среща на тема „Разруши мълчанието“ – кампания срещу домашното насилие

Разписание - градски транспорт >>>>
STZAGORA.NET
*
От 14:00 часа днес (19 октомври 2015 г.) в зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе първата работна среща в града по проект „Разруши мълчанието – кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие, основано на полов признак”.

Проектът е финансиран по Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Мярка 5 – “Кампании за повишаване на информираността и чувствителността”, Програма BG 12 “Домашно насилие и насилие, основано на полов признак” в рамките на Норвежкия финансов механизъм 2009 – 2014. Програмен оператор е Дирекция „Международни проекти“ на Министерство на вътрешните работи.

Основната цел на проекта е: Намаляване на насилието, основано на полов признак, чрез повишаване на информираността и знанието сред жертвите на насилие, основано на полов признак, уязвимите общности и обществото като цяло. Да внедри в България челен норвежки опит в създаването и провеждането на медийни кампании за предотвратяване на насилието, основано на полов признак чрез повишаване на разпознаваемостта на проблема сред жертвите и обществото и да се насърчи нулева толерантност към подобно насилие. Главната цел на работната среща е да се сформира неформална „местна коалиция“ по проекта от представители на общината, полицията, медиите и граждански организации. Домакин на срещата ще бъде зам.-кметът Иванка Сотирова.

Проектът се изпълнява от Национална асоциация на общинските служители в България в партньорство с Norsensus Mediaforum – Норвегия за срок от 8 месеца, до 30 април 2016 г. Териториалният обхват на дейностите включва общините: Столична, Мездра, Плевен, Гоце Делчев, Неделино, Панагюрище, Търговище, Сливен, Стара Загора и Козлодуй.

НАОСБ има два успешно приключили международни проекта, свързани с домашното насилие. Първият проект „ИТЕР” за превенция на детското насилие и вторият „АЙСБЕРГ” – за превенция на насилието над жени по програмата ДАФНЕ III. Водещ партньор по „ИТЕР” беше област Аликанте (Испания) с партньори от Дания, Италия и България. Водещ партньор по „АЙСБЕРГ” беше правителството на Автономна област Валенсия (Испания), с партньори от Великобритания, Франция и България. Амбицията на екипа на НАОСБ е след успешното приключване на настоящия проект да кандидатства като водещ партньор по програмата ДАФНЕ в партньорство с утвърдени организации от Испания, Италия, Дания и Франция. От България ще участват местните коалиции, които ще бъдат създадени в рамките на изпълнението на настоящия проект.

Повече по темата – тук: >>>
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн