Ева Паунова и Владимир Уручев (ГЕРБ/ЕНП) – първите евродепутати на посещение в „Мини Марица-изток“

Разписание - градски транспорт >>>>
STZAGORA.NET
*
В понеделник, 19 октомври 2015 г., в гр. Раднево, област Стара Загора, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и Владимир Уручев проведоха работна среща с ръководството на най-голямото въгледобивно дружество в България „Мини Марица-изток“ ЕАД. Те са първите евродепутати, които посещават рудниците на дружеството.

Дружеството бе представено от изпълнителния директор инж. Андон Андонов, зам.-изпълнителния директор Димитър Чолаков и члена на борда на директорите Николай Диков. По време на срещата бяха обсъдени възможностите на държавното предприятие за получаване на достъп до еврофинансиране, както и добрите европейски практики и примери в сферата на енергийния сектор.

„Мини Марица-изток” ЕАД е дружеството, разработващо по открит способ най-голямото находище на въглища на територията на Република България от 1952 година и е един от най-големите работодатели в страната с пряко заети над 7300 човека. Повече от 63 години е гарант за енергийната независимост, като добива лигнитите от източномаришкото находище. Добиваните въглища са основната суровина за производство на близо 40% от електрическата енергия в страната от три топлоелектрическите централи.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн