И “ПИ ЕС АЙ” с готовност за зимата. Старозагорските и габровските пътищари се разбраха за “Шипка” и “Хаинбоаз”

Разписание - градски транспорт >>>>
STZAGORA.NET
Областният управител инж. Георги Ранов се срещна днес с представители на пътно-строителна компания „Пи Ес Ай” (на първата снимка). Те заявиха готовност на фирмата за зимата.

Компанията отговаря за поддържането на републиканските пътища, които се намират на територията на районните пътни служби в Гурково, Мъглиж, Казанлък, Братя Даскалови и Чирпан, както и за целия проход “Шипка”, освен това и за община Стара Загора.

По инициатива на областния управител на 29 октомври ще се проведе среща между представители на общините в областта, на КАТ, ДАИ, EVN, РД ПБЗН, ОД на МВР, РЗИ, Областно пътно управление и фирмите, отговарящи за поддръжката. На нея ще бъдат обсъдени проблемите, с които фирмите се сблъскват при работата си в тежки зимни условия и възможностите за създаване на по-добра координация между гореизброените институции с цел създаване на максимално добри условия за преминаване по пътната мрежа в областта при обилни снеговалежи и тежки метеорологични обстоятелства.

В отделна среща зам.-директорът на Областно пътно управление – Стара Загора Цветанка Иванова (на втората снимка) уведоми инж. Ранов за проведена координация между областните пътни управления на Габрово и Стара Загора. На нея са били обсъдени съвместните мерки между двете институции за обезпечаване на нормалното движение през проходите “Шипка” и “Хаинбоаз” при зимни условия. „И на двата прохода е поставена нова хоризонтална маркировка. Областно пътно управление е в пълна готовност за работа при есенно-зимни условия. Разполагаме с необходимата техника и материали за почистване и поддържане на пътната мрежа” – заяви г-жа Иванова.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн