Beerфестът 2015 затвърди Стара Загора като Столица на бирата

Разписание - градски транспорт >>>>
STZAGORA.NET
*
Фестивалът доказа, че жителите на града ценят традициите на пивото и обичат да споделят времето си с приятели и с хубава музика
*
В продължение на 10 дни Beerфестът предложи най-доброто от българската съвременна музика на жителите и гостите на Стара Загора. Общо 15 банди излязоха пред 5000 души на фестивалната сцена, като нито артистите, нито феновете се изплашиха от дъжда през последните два дни. По време на фестивала в четирите къта на любимите марки бира гостите на Beerфеста имаха възможност да се забавляват всеки ден с четири специални инсталации. За десетте дена на фестивала бяха изиграни 10 турнира на джаги, феновете си направиха 1200 фестивални снимки, бяха раздадени повече от 900 значки-звезди за изкусно наливане на бира, а старозагорци отсъдиха след гласуване, че обичат най-много в свободното си време да се срещат с приятели на по бира.

Една от дългоочакваните изненади на Beerфеста бе изборът на Кмет на Столицата на бирата и Истински ценител и познавач на бирата и пивопроизводството. Всеки кандидат трябваше да попълни специален въпросник, в който да докаже богатите си познания в областта на пивоварството и бирата, както и да даде отговор на въпроса защо именно той трябва да стане кмет на Столицата на бирата. Изборите продължиха цели 10 дни и накрая авторитетно жури избра за кмет на Beerфеста Димитър Бахчеванов (на втората снимка вдясно), който спечели златна карта за посещения в единствения бирен музей у нас – „Светът на Загорка“, както и възможността да стане официален посланик и рекламно лице на Beerфест 2016. За негов заместник и истински познавач на бирата бе избрана Анелия Димитрова-Петрова, която пък спечели сребърна карта за „Светът на Загорка“. Специалната изненада на Beerфестът беше, че лично вокалът на Svetlio And The Legends, Светльо Витков, връчи двете грамоти за Кмет на Столицата на бирата и Истински ценител и познавач на бирата и пивопроизводството.

Последният уикенд на Beerфеста бе подгрян от петъчен фънк и неподражаемите Southwick, които след множеството брилянтни импровизации изпълниха и парчето си Мисля те, с което сложиха край на 8-мия ден на Beerфестът. Уикендът започна под звуците на Стела Петрова и Гено Господинов, които изпълниха в абсолютно неподражаемия си стил кавъри на някои от легендите в световната музика, като част от песните си Стела изпя в непринуден дует с феновете си от предните редици на публиката. Веднага след тях на сцената излезе една от най-добрите български инди рок банди – JEREMY?, която само след няколко свои сингъла влезе в класациите на MTV. Освен хитовете си Fake Fruits и Hope, бандата изпълни и кавъри на някои от най-популярните рок и инди групи в света, като меланхоличният им сетлист беше в синхрон с дъждовното време, което само екзалтира още повече публиката.

Безспорно след първия ден на Beerфеста вторият най-силен беше последният. Сцената в неделя откриха МЛЪК!, които първо спряха дъжда, а и за пореден път доказаха, че музикалните определения пънк, ска, алтърнатив, метъл и реге са недостатъчни, за да опишат неподражаемия им стил и неповторимо сценично поведение. Български каубои, Влакче и Всеки мрази красивите и умните (последните две от албума им Балканозавър) бяха само част от песните, които те изпълниха. Последната група в последната вечер на Beerфестът бяха легендарните Svetlio And The Legends. Групата излезе 3 пъти на бис, а публиката се увеличаваше с всяка следваща песен. Разбира се, Светльо изпълни и някои от най-големите хитове на Хиподил.

На сцената на Beerфеста от 2 до 11 октомври пяха: Анна Пешева и Brave Band, NaNa & TheGanG, Жасмина и Авантгард, Overground Brass Band, Dream Team, Стела Петрова и Гено Господинов, както и Б.Т.Р., Svetlio And The Legends, Уикеда, МЛЪК!, Southwick, JEREMY?, Ogi 23 и Rudi, Duli, Muden & Kukusheff.

Организаторите на BeerФеста Загорка АД и Община Стара Загора осъществиха успешно намеренията си в подновяване на традицията за бирен фестивал в града.
#jtdv
gerb

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн