Изложба на турската художничка Ирем Чамладжъ в ХГ Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
STZAGORA.NET
*
На 16 октомври 2015 г. в 16.30 часа в западната зала на Художествена галерия Стара Загора ще бъде открита самостоятелната изложба „Съновидения” на турската художничка Ирем Чамладжъ. Изложбата е част от програмата на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада” 2015.

Ирем Чамладжъ е родена в Истанбул през 1988 година. Завършила е графични изкуства в Университета Ащък през 2013 г. с отличие. През 2011-2012 г. учи изящни изкуства в Университета на изкуствата Сентрал Сен Мартинс в Лондон. Основава собствено арт студио в кулата Галата, Истанбул, през 2012 г. От 2009 г. Ирем Чамладжъ участва в редица изложби в Турция и чужбина. Живее и твори в Истанбул.

Своята изложба коментира така: Умът и възприятието за всеки индивид варират различно – като пръстови отпечатъци. Докато наблюдаваме ежедневните сцени от живота, помислете дали има обща информация, валидна за всички, като необходимост от комуникация и какво ще стане, ако всичко останало е различно и варира за всеки един човек? Всяка природна картина се превръща в уникално възприятие на „съновидението” в нашия живот.

Изложбата ще бъде открита за посещение до 23 октомври т.г.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн