Учредиха Консултативен съвет по животновъдство към ОД “Земеделие” Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
STZAGORA.NET
*
На 08.10.2015 г. в ОД “Земеделие“ Стара Загора животновъди и представители на регионалните структури на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) в област Стара Загора учредиха Консултативен съвет по животновъдство.

Новосъздаденият съвещателен орган си поставя за цел да осъществява по добра оперативна връзка и координация между структурите на МЗХ и животновъдите, да разпространява сред фермерите полезна информация и да популяризира добри практики по проблемите на животновъдството. Ще оказва подкрепа на животновъдите, относно възможностите за подпомагане по схемите и мерките от ПРСР през новия програмен период 2014-2020 г. Ще разглежда и ще търси решения на казуси, свързани с регионални проблеми.

В учредяването участваха Елка Бонева – директор на ОД “Земеделие“ – Стара Загора, проф. Радослав Славов – декан на Аграрния факултет към Тракийския университет, Мария Василева Степанчева – секретар на Асоциацията на българските биволовъди, Танчо Петков Колев – председател на националното сдружение на млеко и месо производителите, Димитър Димитров – представител на овцевъдите, Венцислав Славов – представител на свиневъдите, Д-р Радка Манолова – директор на ОД по БХ, Мария Боева – началник на Югоизточния регионален център за контрол и координация на развъдната дейност, Мехмед Зейнел – директор на ОД на ДФ “Земеделие“, проф. д-р Стайка Лалева – директор на Земеделски институт – Стара Загора, Ганчо Цветков Ганчев – координатор на Службата за съвети в земеделието и други представители на различните животновъдства в областта.

Избрано бе ръководство и структура на Консултативния съвет по животновъдство. За председател единодушно бе избрана г-жа Мария Степанчева, а за зам.-председател г-н Танчо Колев. Секретар на Консултативния съвет ще бъде г-жа Елка Бонева.

Решено бе Консултативният съвет по животновъдство да включва 11 членове. Пожелаваме на съвета ползотворна работа!
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн