До 6 години затвор грозят радневеца, хванат в Стара Загора да превозва 28 мигранти от Афганистан

STZAGORA.NET
*
Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство срещу 23-годишния Недялко З. от гр. Раднево за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона – престъпление по чл.281, ал.2, т.1 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 1 октомври 2015 г. в Стара Загора кв. “Железник”, в посока за с. Богомилово се е движел микробус „Мерцедес Спринтер“ със старозагорска регистрация, управляван от Недялко З. При подаден сигнал със стоп-палка от полицейски служител водачът на автомобила не се подчинил, намалил скоростта и скочил от микробуса. Автомобилът преминал на собствен ход около пет метра и спрял. Водачът на автомобила опитал да избяга между блоковете в кв. “Железник”, но е застигнат и задържан от патрулиращи полицаи. При последвалия оглед е установено, че в каросерията на микробуса пътуват 28 мъже от Афганистан, а между тях и непълнолетно лице на 17 г. Те влезли в България без документи за самоличност. Водачът и чуждите граждани са задържани за срок от 24 часа във Второ РУ на МВР-Стара Загора.

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора е извършен оглед на местопроизшествието, претърсване на товарния автомобил и лични обиски на задържаните лица. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Предстои Недялко З. да бъде привлечен като обвиняем от Районна прокуратура-Стара Загора. Обвинението ще е по приетия преди броени дни изменен текст на чл. 281 от Наказателния кодекс, влязъл в сила на 30 септември 2015 г., а именно за това, че с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомага чужди граждани да пребивават или преминават в страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство и е извършено на повече от едно лице. Предвиденото наказание е от 1 до 6 години лишаване от свобода и глоба от 5000 лева до 20 000 лева.
Разписание - градски транспорт >>>>
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн