Предстоящо: Нощ на прилепите в РИМ – Стара Загора на 30 септември

STZAGORA.NET
*
Зелени Балкани и Регионалният исторически музей в Стара Загора канят старозагорци на отбелязването на НОЩТА НА ПРИЛЕПИТЕ. Събитието ще се проведе на 30 септември на Античната улица в Музея от 15:00 до 20:00 ч.

Поканени са всички деца и граждани, които са любопитни да научат повече за уникалния начин на живот на прилепите. Участието в събитието е безплатно. Екипът на Зелени Балкани е подготвил изложба от фотографии на прилепи и информационни банери, която ще даде възможност на посетителите да се запознаят отблизо с видовете прилепи, срещащи се в България и с любопитни факти от тяхната биология и екология. Всички деца ще могат да участват в артистични ателиета – да рисуват прилепи, да си направят прилепна маска и макети на прилепи, оригами и други.

Специално участие в кампанията ще вземат децата от Детско-юношеската школа за опера и балет “Маргаритки” при Центъра за наука, култура и изкуство – Община Стара Загора, с ръководител Маргарита Шоселова. Те ще представят танц и песен за прилепите, с което ще закрият събитието в Музея.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн