Казанлък: Парк „Розариум” ще бъде в събота своеобразна сцена на Детската евровизия

STZAGORA.NET
*
Националната кампания #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ е част от събитията, свързани с предстоящия международен песенен конкурс Детска Евровизия, който ще се състои на 21 ноември 2015 г. в София. В кампанията, посветена на 13-то издание на престижното събитие, се включват 13 български града: Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен.

Целта на кампанията e да повиши интереса към детското творчество и предстоящото издание на Детската Евровизия 2015, да разкрие пред Европа красотата и културата на страната ни.

На 26 септември 2015 г. (събота) във всеки от градовете-домакини на кампанията #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ известен художник, съвместно с деца от региона, ще нарисува една от природните или историческите забележителности на своя край. Всяка от картините ще бъде своебразна покана на българските деца към техните европейски приятели – участници в Детската Евровизия 2015, да открият красотата, историята и гостоприемството на страната ни. Творбите ще бъдат подредени в пътуваща изложба, която ще бъде представена в България и Европа.

Събитията във всичките 13 града, така също и в Казанлък, ще започнат в 11:00 часа, а Българската национална телевизия ще направи зрителите съпричастни със случващото се в страната.

В парк „Розариум” в Казанлък художникът Румен Петков ще нарисува и картината, която ще представя уникалната Казанлъшка гробница. Участие в събитията в събота ще вземат още възпитаниците на школата по изобразително изкуство към ОДК ”Иван Рилски” – Казанлък, школа „Арт Линия”, възпитаниците на Ренина Лекова, както и ученици от Художествената гимназия „Акад.Дечко Узунов”. Свои песни ще изпълнят и децата, които са се явявали в конкурса за Детска евровизия тази година.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн