Стара Загора отбеляза Деня на независимостта на България

STZAGORA.NET
*
С общоградски ритуал в Стара Загора бяха отбелязани 107 години от обявяването на България за независима държава. В 11.00 часа, стотици старозагорци се събраха в парк „Александър Стамболийски“, за да бъдат част от тържеството, организирано от Община Стара Загора.

„От 1908 година, когато в църквата “Св. Четиридесет мъченици” в старопрестолния град Търново е обявена независимоста на България, започва новата ни история. Припомняме си днес, че нашите управници трябва да бъдат мъдри, да работят така, че България да бъде добро място за живеене“ – припомни в словото си зам.-кметът Йордан Николов, който в момента е временно изпълняващ длъжността кмет на града. „На този ден тържествува страната ни, на този ден тържествува Стара Загора, защото само три дни от прочитането на Манифеста старозагорци посрещат цар Фердинанд. Да живее България, да живее българският народ“!

В тъpжecтвeния pитyaл цветя и венци поднесоха председателят на Общинския съвет (мандат 2011-2015) Емил Христов, евродепутати, народни представители, младежки и политически организации.

По случай Деня на независимостта на България от 18.00 ч. днес на площада ще започне празничен концерт на общински ансамбъл „Загоре“.

#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн