ПП АБВ регистрира Илия Златев като кандидат за кмет на община Стара Загора и водач на листата

STZAGORA.NET
*
ПП АБВ регистрира днес Илия Златев като кандидат за кмет на община Стара Загора в предстоящите на 25 октомври местни избори. Той е и водач на пълната листа за общински съветници от 51 човека.

Средната възраст на кандидатите е 42 години, под 30 години са 10 човека, а под 40 – 22-ма. Жените са 20. Повечето са с висше образование – икономисти, юристи, лекари, ветеринарни лекари, инженери, педагози.

Регистрирани са и кандидати на АБВ за кметове на селата Загоре, Преслвен, Михайлово, Горно Ботево и Могила.

57-годишният Илия Златев е икономист. Бил е два мандата зам.-кмет на община Стара Загора, в момента е директор на Областно пътно управление. Председател е на областната и общинската стуктура на ПП АБВ – Стара Загора.

„Това са първите местни избори, в които АБВ участва. Ние сме млада формация и затова те са особено важни, защото са възможност да покажем вижданията си за развитието на местната власт и да утвърдим облика си. Една от целите ни е да променим разбирането за местното самоуправление в контекста на отношенията с централната власт. Имаме амбицията да увеличим броя на гласовете, получени на парламентарните избори през 2014 година” – каза Илия Златев.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн