В Стара Загора ще се проведе 4-ят кръг от националния автомобилен шампионат V1 Challenge Bulgaria

STZAGORA.NET
*
На специално обособено трасе в центъра на града тази неделя, 20 септември, от 10.00 часа централните улици на Стара Загора ще бъдат домакин на четвъртия кръг от националния шампионат V1 Challenge Bulgaria 2015.

Състезанието ще се проведе на обособеното трасе от бул. „Славянски“, бул. „Анастасия Тошева“ и бул. „Димчо Стаев“ (на картата) от 10:00 до 14:00 часа. Мястото за надпреварата е специално подбрано, за да е в центъра на града и да достигне до повече фенове на автомобилните спортове. Събитието ще бъде официално открито от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

В четвъртия кръг от националния шампионат участие ще вземат шестима пилоти. Това са победителят от първите два кръга на Писта „Дракон“ и Велико Търново – Александър Язов и пилотите Григор Григоров, Симеон Донов, Павел Цонев, Александър Панков и Къванч Оздемир от Турция.

Уникалното автомобилно състезание ще забавлява публиката околоко трасето в град Стара Загора в рамките на 4 часа. Адреналинът ще бъде вдигнат от екстремни демонстрации, уникални надпревари с мощните коли Volkicars, както и дрифт шоу с шампиона по дрифт Павлин Пенев.

Публиката ще види на пистата и красавиците на Hyundai, начело с Мис Автомобилизъм – Марина Колева. На трасето ще бъде и състезателният автомобил Hyundai i20 Coupe R1, който ще влезе в ролята на Safety car на надпреварата.

Четвъртият кръг на шампионата V1 Challenge Bulgaria ще се проведе с масов старт. Състезателната част започва с квалификационна серия. На база времената от квалификациите, в първия манш от състезанието пилотите се подреждат на стартовата решетка от първо до шесто място. Във втория манш от надпреварата пилотите стартират отзад напред, според времената им в квалификациите.

Временна организация на движението в Стара Загора заради автомобилното състезание в неделя

В неделя се въвежда временна организация на движението в Стара Загора заради провеждането на автомобилно състезание от националния шампионат „V1 Challenge Bulgaria 2015г.“, със съорганизатор Община Стара Загора.

На 20.09.2015г., за времето от 10:00 до 14:00 часа,  ще бъде спряно движението на личен, обществен, договориран транспорт и на моторни превозни средства, извършващи транспорт за собствена сметка по улиците, през които минава трасето на „V1 Challenge Bulgaria 2015г.“, а именно:

•       по бул. „Славянски“, в участъка от ул. „Св. отец Паисий“ до ул. „Одринска епопея“;

•       по ул. „Димчо Стаев“, в участъка от ул. „Братя Жекови“ до кръстовището с кръгово движение по бул. „Славянски“;

•       по ул. „Анастасия Тошева“, в участъка от кръстовището с кръгово движение по бул. „Славянски“, до ул. „Стамо Пулев“;

•       кръстовището с кръгово движение на пресичащите се: бул. „Славянски“ – ул. „Димчо Стаев“ – ул. Анастасия Тошева“;

Движението на личен, обществен, договориран транспорт и на моторни превозни средства, извършващи транспорт за собствена сметка, ще се осъществява по обходен маршрут:

•       за движещите се по ул. „Димчо Стаев“: ул. „Христо Ботев“ – ул. „Св. Отец Паисий;

•       за движещите се по бул. „Славянски“ посока запад: ул. „Св. отец Паисий – ул. „Христо Ботев“;

•       за движещите се по бул. „Славянски“ посока изток: ул. „Одринска Епопея“ – ул. „Христо Ботев“;

•       за движещите се по ул. „Анастасия Тошева“ посока запад: ул. „Калояновско шосе“;

•       за движещите се по ул. „Анастасия Тошева“ посока изток: ул. „Промишлена“ – ул. „Воевода Стойно Черногорски“ – бул. „Св. патриарх Евтимий“;

Ще бъде поставена временна сигнализация за посоченото време, съгласно съгласуван „План за временна организация на движението“.

Представителите на АСК „ТМ-Мотоспорт“ са задължени да осигурят реанимобил с медицински екип за оказване на спешна медицинска помощ, противопожарен автомобил с екипаж и охрана на трасето, които са предвидени за обезопасяване на трасето на зрителни зони за посетители според предварително изработен план за сигурност.

Началник звено „Общинска охрана” при необходимост ще предостави специализиран автомобил за принудително отстраняване на автомобили, на ръководителя по охрана на мероприятието при ОД на МВР – гр.Стара Загора, сектор „Пътна полиция“.

Движението ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието,  по преценка на служителите пряко ангажирани с охраната.

Програма на четвърти кръг на V1 Challenge Bulgaria, Стара Загора:

10:00 – 10:30 ч. – Тренировки
10:30 – 11:00 ч. – Шоу – Drift 1
11:00 – 11:30 ч. – Квалификации
11:30 – 12:00 ч. – Шоу – Drift 2
12:00 – 12:30 ч. – Манш 1
12:30 – 13:00 ч. – Манш 2
13:00 – 13:30 ч. – Шоу – Drift 3
13:30 – 13:45 ч. – Награждаване от DHL за най-бърза обиколка
13:45 ч. – Церемониално награждаване

Снимка: dcb.bg


#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн