НАП провери летни увеселителни обекти, фитнес зали и киносалони

STZAGORA.NET
*
В края на лятото приключиха проверките на търговци и институции, които издават билети срещу своите услуги. От 21 юли касовите бележки са задължителни при продажбата, например, на билети за посещение на музей, спортни събития, концерти, за ползване на развлекателни центрове, чадър и шезлонг на плаж или басейн. Изискването е съгласно промените в Наредба Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.

област Стара Загора до момента са проверени 15 обекта, съставени са два акта за нарушения –за неиздаден фискален бон и за разлика в касовата наличност.

Изключение от новото правило за издаване на касови бележки при продажба на билети срещу услуги се прави в случаите, когато става въпрос за продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, когато издаването им е задължително съгласно нормативен акт, както и при продажбата на билети, фишове, талони и други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри. Билети за транспорт или участие в хазартни игри трябва да съдържат трайно вписана при отпечатването номинална стойност и да имат най-малко два защитни елемента върху хартията и/или при печата, както и да са отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа.

До сега всички търговци и институции, които продаваха билети, отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа, не бяха длъжни да ги регистрират и отчитат чрез фискален касов апарат. Лицата в Старозагорска област, чиято дейност е изисквала издаване на билет, са уведомени на посочените електронни адреси за кореспонденция с НАП, проведени са и разяснителни срещи. Проверките извършвани от инспекторите по приходите са целогодишни и не приключват с края на летния сезон.
#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн