Градоначалникът на Стара Загора Живко Тодоров – отличен с престижната национална награда “Кмет на годината”

STZAGORA.NET
*
Големият победител в тазгодишното издание на конкурса “Кмет на годината 2015″ стана градоначалникът на община Стара Загора Живко Тодоров. Престижната награда му бе връчена на тържествена церемония тази вечер в столичния хотел “Маринела” от досегашния носител на наградата – кмета на Бургас Димитър Николов.

В категорията за голяма община с население над 50 хил. души Живко Тодоров бе отличен заради успешната работа в усвояване на средствата от Европейския съюз и повишаването на жизнения стандарт на гражданите.

“Без доверието на старозагорци нямаше да постигнем тези отлични резултати. Чувствам се удовлетворен, като виждам как всяко населено място в България се променя положително. Нека направим така, че България да бъде наистина едно добро място за живеене” – сподели победителят Живко Тодоров.

Конкурсът “Кмет на годината” за трети път отличи най-успешните градоначалници. С цел да бъде възможно най-обективен и справедлив към всички кметове, тази година Порталът на българските общини – Kmeta.bg награди кметовете на малка, средна и голяма община. В гласуването на специална платформа godina.kmeta.bg участваха над 450 хиляди души.

Първата дама кмет в историята на Казанлък Галина Стоянова бе отличена с една от най-престижните награди в конкурса „Кмет на годината 2015” – „Развита инфраструктура” за голяма община с над 50 хил. души население. Призът й бе връчен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство – Лиляна Павлова, на земеделието и храните – Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД “Околна среда” на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент – Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие – Андрей Новаков. За доброто настроение на гостите се погрижиха Силвия Кацарова и ансамбъл “Пирин”.

(kmeta.bg)
#vvv

социални мрежи

1 коментар on “Градоначалникът на Стара Загора Живко Тодоров – отличен с престижната национална награда “Кмет на годината””

  • Мария Пенчева wrote on 11 септември, 2015, 23:30

    Поздравления, работи добре, ще си го преизберем, за да разгърне идеите си и довърши започнатото за доброто на града ни.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн