Община Казанлък получи чек от 653 180 лева по Норвежкия механизъм за енергийна ефективност на детски градини

STZAGORA.NET
*
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова връчи лично чека на кмета Галина Стоянова
*
Община Казанлък защити проекта си пред Норвежкия механизъм, кандидатстването за който се осъществява пред Министерство на енергетиката. В тази връзка, министърът на енергетиката Теменужка Петкова посети Града на розите на 8-ми септември, за да инспектира обектите, които са част от изпълнението на проекта.

Лично министър Петкова връчи на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова чека на стойност 653 180,04 лева, с които ще бъде осигурена енергийна ефективност в 5 детски заведения на територията на Общината.

Норвежкият инструмент финансира сгради с голямо обществено значение, като се подменят отоплителните инсталации, с цел постигане на по-голямо енергоспестяване.

Кметът Галина Стоянова благодари на министър Петкова, че е включила и Казанлък в своята програма, като изрази надежда и с този проект Община Казанлък да се справи отлично.

„Община Казанлък е сред общините-отличници по Норвежкия механизъм, защото тук ще се въведе мярката за енергийна ефективност в цели 5 детски заведения“ – посочи министър Теменужка Петкова.

В момента проектът е защитен, престоят процедури по избор на фирма-изпълнител на ремонтните дейности. Самите те ще отнемат около 6 месеца, като се предвижда това да се случва през летния период, за да се утежни минимално работата и атмосферата в детските заведения. Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца, като той не изисква никакво съфинансиране от Община Казанлък.

Галина Стоянова и министър Теменужка Петкова посетиха четири от петте избрани детски заведения, в които ще се реализира проектът: ДГ „Юрий Гагарин“, детска ясла „Детелина“, 15-та детска градина „Звънче“ и 9-та „Слънчице“.

С песни и много детско настроение посрещнаха малчуганите гостите си от министерството и общината, а за всяка дама малките таланти определиха по една своя рисунка, сътворена през днешните занятия в детската градина.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн