20-годишна примами в България 52-годишен германец, за да го ограби заедно с приятели

STZAGORA.NET
*
На 5 септември 2015 г. по искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът наложи мярка „задържане под стража“ на 20-годишната Асения Ц. от Габрово и на Богдан И., на 21 г., също от Габрово, привлечени като обвиняеми за изнудване и противозаконно отнемане на превозно средство с намерение противозаконно да го присвоят – престъпление по чл. 213а ал.2 т.1 т. 2 и т. 4 връзка с чл. 213 ал. 1 и чл. 346 ал. 1 от Наказателния кодекс. Районна прокуратура е повдигнала обвинение по първия текст и срещу Калоян Х., на 24 г., от Габрово, който е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

На 2 септември 2015 г. в РУ-Казанлък е получен сигнал чрез тел. 112 за германски гражданин, на когото на бензиностанция в града противозаконно му е отнет лек автомобил. На място е установен германският гражданин А. С., на 52 г. Той заявил, че е пристигнал в Република България на 22 август 2015 г., за да се срещне с 20-годишната Асения Ц. Двамата се познавали от пролетта на 2015 г., когато жената работела в Германия. Тя се прибрала в България, но двамата поддържали връзка по интернет.

Когато пристигнал у нас на 22 август 2015 г., А. С. се настанил в хотел в Габрово. На 1 септември германецът заедно с Асения Ц., Богдан И. и Калоян Х. заминали с автомобила на немския гражданин – «Фолксваген Голф 6», с немска регистрация, за Черноморието. На 2 септември четиримата се връщали от морето. Автомобилът се управлявал от Асения Ц. По пътя тя завила към връх Бузлуджа. До момента е установено, че в подножието на върха тя и един от спътниците й, използвайки нож, заплашвали А.С. с цел да го принудят да им даде сумата от 15 000 евро. Парите трябвало да бъдат изтеглени от банка и четиримата тръгнали към Казанлък. Когато стигнали до бензиностанция «Петрол» в източния край на Казанлък, А. С. успял да слезе от автомобила и потърсил помощ от служителите на бензиностанцията. В търговското помещение немският гражданин бил застигнат от Асения Ц., която му нанесла удари. После жената се върнала в автомобила и с Богдан И. напуснали бензиностанцията с лекия автомобил на германския гражданин.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък незабавно е образувано досъдебно производство. Асения С., Богдан И. и Калоян Х., са били обявени за общодържавно издирване.

От 2 септември 2015 г. до 4 септември 2015 г. са проведени бързи оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ – Казанлък и РУ – Габрово, които са открили, установили и задържали тримата извършители на престъплението. Лекият автомобил е намерен в местност близо до връх “Бузлуджа”. Едната регистрационна табела е открита, изхвърлена в напоителен канал в землището на с.Черганово, община Казанлък. Личните документи на А. С. и документите на автомобила са намерени в близост до паркинг в подножието на връх Бузлуджа.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък са извършени огледи, разпити на свидетели, назначени са множество експертизи – дактилоскопни, медицинска и др. Продължават активните процесуално-следствени действия.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн