Собственикът на камиона-ковчег – българо-ливанец, единият шофьор – българин, вторият – унгарец?

STZAGORA.NET
*
Телата на 71 души, най-вероятно имигранти от Сирия, бяха открити в четвъртък в изоставен камион на магистрала в Австрия.

По данни на полицията в камиона е имало 59 мъже, 8 жени и 4 деца, едното от които – едва на една година. От пътни документи, открити в техните дрехи, властите са заключили, че става въпрос за сирийски бежанци. Заради състоянието на телесните останки следователите първоначално не са могли да определят точния брой на жертвите.

Камионът не е имал никаква вентилация и жертвите са се задушили, докато е пътувал през Унгария. Открити са след два дни, когато австрийски работник е видял флуид да се процежда от изоставеното превозно средство на магистрала във Австрия.

Полицията е задържала трима мъже в Унгария, за които се смята, че са шофьорите, пише немският “Цайт онлайн”. Единият от тях – собственикът на камиона – според полицията бил от българо-ливанска националност. Другите двама са шофирали камиона-ковчег. Един от тях е българин, а другият е притежавал унгарски паспорт. Според следствието те са работили за българо-унгарска мрежа за трафик на хора.

Най-вероятно камионът е тръгнал от Будапеща за Австрия в сряда сутринта. Той бил собственост на словашката компания “Хиза”, от която твърдят, че вече не са негови собственици, но логото на фирмата не е премахнато. Той е бил регистриран на името на румънски гражданин в Кечкемет, град в централна Унгария, съобщава “Фокус”.

Телата на загиналите в камиона са закарани за обследване в бивша ветеринарно-медицинска база в Австрия (на втората снимка).

Снимки: zeit.de
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн