Младежи-доброволци от девет държави са на 8-дневно обучение в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
За трета поредна година Превантивно-информационният център (ПИЦ) по зависимостите към Община Стара Загора е домакин на младежки форум по проект „Социално предприемачество – нова възможност”, част от програмата „Еразъм+” на Европейската комисия. Младите хора дискутираха възможностите за работа чрез интерактивни методи и техники, основаващи се на учене чрез опит и преживяване.

Срещата се проведе в актовата зала на ПИЦ – Стара Загора, като в нея участваха зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, специалисти от ПИЦ по зависимости, екипът на Международния младежки център, доброволци от Младежкия общински съвет, представители на Дирекция „Бюро по труда”, Агенцията за регионално икономическо развитие, СНЦ „Свят без граници”, ДЦ „Св.Св.Козма и Дамян”, СНЦ „Бъдеще за децата” – Казанлък и Център за обществена подкрепа – Чирпан.

По време на форума бяха представени различни социални иновации, свързани с решаването на проблеми като зависимостта от психоактивни вещества, безработица, социална интеграция, бедност и други.

Младежките работници и доброволци от девет държави – Хърватия, Чехия, Италия, Македония, Полша, Турция, Румъния, Кипър и България, са в Стара Загора, за да вземат участие в осемдневен обучителен курс. Той се провежда в периода от 20 до 28 август.

Младите хора целят да се постави акцент върху принципите на социалното предприемачество и социалните иновации като различни и даващи по-добри резултати от добре познатите начини за решаване на социални проблеми.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн