Живко Тодоров и Галина Стоянова тръгват към втори кметски мандат в Стара Загора и Казанлък като кандидати на ПП ГЕРБ. Представи ги Цветан Цветанов

STZAGORA.NET
*
Действащите кметове на общините Стара Загора и Казанлък – Живко Тодоров и Галина Стоянова (ПП ГЕРБ) ще се включат в предизборната борба за спечелването на втори пореден мандат на местните избори тази есен. След номинациите им от общинските структури по-рано това лято, след решение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ днес следобед те бяха официално представени от председателя на Националния предизборен щаб и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Заедно с тях бяха обявени и кандидат-кметовете на ГЕРБ в още 6 от 11-те общини в Старозагорска област. В останалите 3 общини все още се изчаква, като имената ще бъдат назовани по-късно.

Всичките 265 кандидати за кметове на ПП ГЕРБ в българските общини ще бъдат представени официално на 13 септември зала “Арена Армеец” в столицата пред 14 000 души в залата и международни гости, съобщи Цветан Цветанов. Той увери, че ГЕРБ се подготвя много сериозно за изборите. Ще бъдат регистрирани и 35 кандидати за кметове на райони в София, Пловдив и Варна, над 5000 кандидати за общински съветници и над 3000 кандидати за кметове на кметства в цялата страна. Очакванията са ГЕРБ да е единствената партия, която ще увеличи присъствието си в местната власт на предстоящите избори. Цветан Цветанов припомни, че от изборите през 2011 г. партията има 94 общински кметове и 1601 общински съветници. Сегашната цел е постигането на над 100 кметове на общини и над 1700 съветници. При 14 областни кметове на ГЕРБ преди 4 години, сега целта е броят им да нарасне до 16-18.

“В кампанията ще заложим, както и досега, на позитивното и градивното, като се съобразяваме и чуваме различните мнения на нашите политически опоненти, но в никакъв случай няма да отговорим на агресията с агресия, а с видими резултати във всичките общини, които се управляват от ГЕРБ” – заяви Цветанов.

Относно издигането за втори мандат на кандидатурата на Живко Тодоров в Стара Загора зам.-председателят на партията отбеляза следното: “Знаете, че той беше в ръководството на Младежи ГЕРБ, впоследствие стана депутат в 41-я парламент, от 2009 до 2011 г. имаше възможност да участва много активно в законодателната дейност на Народното събрание и да опознае начина, по който функционира законодателната и изпълнителната власт. След това той прие предизвикателството да бъде кандидатът ни за кмет през 2011 година. Ние в ГЕРБ винаги залагаме на знаещите и можещите и бяхме убедени, че Живко Тодоров има този потенциал. Самият факт, че за 4-годишния си мандат има реализирани около 250 милиона лева европейско финансиране и около 15 милиона лева национално финансиране на общината от републиканския бюджет. Той и на екипът, който създаде със заместник-кметове и администрация, показаха другото лице на Стара Загора и аз съм убеден, че това, което бихме получили като обществено одобрение, ще бъде на база видимите резултати, които са реализирани в неговия успешен мандат.”

На свой ред Живко Тодоров отбеляза, че “в момент като днешния, когато сме в период, в който трябва да преодолеем изоставането от Европа, ние се нуждаем от стабилност, от експертност и да не се разваля едно управление, което вече е набрало инерция”.

“В Казанлък преди 4 години много трудно можеше да се преодолее популизмът, който витаеше в общината – припомни Цветан Цветанов. – Но Галина Стоянова показа през 4-те години на мандата си, че има капацитет, има силния екип. Тя е човекът, който успя да убеди много песимисти в това, което прави. Винаги съм я подкрепял като кмет, а и като зам.-областен управител преди това, но най-много съм бил впечатлен от нейния заряд за работа. Тя и екипът й успяха да усвоят над 24 милиона лева по 60 проекта, които са реализирани. В момента се реализират 27 проекта на стойност около 45 милиона лева. Има и 11 проекта с проектна готовност за финансиране в размер на 20 милиона лева.

В община Чирпан кандидат-кметът Христо Стефанов е общински председател на ПП ГЕРБ, както и председател на Общинския съвет в града.

В община Мъглиж през мандата на кмета Господин Господинов бяха усвоени над 20 милиона лева – сериозни финансови средства за една малка община, които определено променят облика. Той също е утвърден от ИК на ПП ГЕРБ за кандидат-кмет за втори пореден мандат.

В община Братя Даскалови ПП ГЕРБ издига за кандидат-кмет Стоян Вълчев, от 4 г. и досега зам.-кмет на общината. Дълги години е бил служител на МВР, както и управител на тържището в с.Плодовитово.

В община Николаево за кандидат-кмет е утвърден Димитър Димитров, който в момента е общински съветник от ГЕРБ. Работи в Държавно горско стопанство – Гурково.

В община Опан кандидат-кметът Иван Иванов 18 години е работил в МВР, Пожарна и аварийна безопасност. В момента е земеделски производител.

В община Раднево кандидатът на ГЕРБ д-р Теньо Тенев е работил от 2011 до 2013 г. като зам.-кмет в Общината. След това и до момента е ветеринарен лекар и обслужва радневските и новозагорските села.

За Гурково, Гълъбово и Павел баня по желание на местните структури на ГЕРБ решението за издигане на кандидат-кметове ще бъде обявено на по-късен етап. В началото на септември ще се избистрят и листите на ПП ГЕРБ с кандидати за общински съветници за всяка една от общините в Старозагорска област. До изборите действащите кметове ще направят традиционните си отчети пред обществеността в своите общини, а заедно с новите кандидати ще представят и управленските си програми. “Гълъбово е може би единствената община, в която предизборните плакати се лепят нависоко – на вишки на по 3-5 и дори 7 метра, защото иначе не оцеляват и една нощ” – сподели Живко Тодоров в качеството си на областен председател на ПП ГЕРБ.

Цветан Цветанов уточни, че в не повече от 10-12 общини от всичките 265 има вероятност ПП ГЕРБ да излезе с общ кандидат-кмет с други формации, или да подкрепи инициативен комитет на независим кандидат. Една от тези общини може би ще бъде Павел баня.

ПП ГЕРБ отново, както и преди, няма да прави скъпоструваща кампания в средствата за масова информация, а ще заложи на многобройни преки контакти с избирателите. “В това е нашата сила, срещите ни с хората създадоха феномена ГЕРБ, който вече 9 години, от 2006-та насам, постига победи във всички избори, които се състояха през това време. Тази ще е десетата, в чест на предстоящия ни 10-годишен юбилей” – обобщи зам.-председателят на партията.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн