Младежки форум за социални иновации събира младежи от 9 страни в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
За трета поредна година Превантивно-информационният център по зависимости в Стара Загора ще посрещне младежки работници и доброволци от 9 страни: Хърватия, Чехия, Италия, Македония, Полша, Турция, Румъния, Кипър и България, които са участници в Младежкия форум за социални иновации „Промяната – това сме ние! За нови идеи ЗАЕДНО!”, организиран съвместно с НПО „Академия на успеха” – Стара Загора. Чуждестранните младежки работници гостуват по проект „Социалното предприемачество – нова възможност” – осемдневен обучителен курс, провеждан от 20 до 28 август 2015 г. в Стара Загора по програма „Еразъм+” на Европейската комисия, с акцент върху принципите на социалното предприемачество и социалните иновации като различни и по-резултативни от добре познатите конвенционални начини за разрешаване на социални проблеми.

Младежкият форум ще спомогне за интерактивното обучение на младежите във връзка с практическото осъществяване и прилагането на социалните иновации за ефективно решаване на важни социални проблеми, какъвто е и зависимостта от психоактивни вещества, твърдят организаторите.

Всички, които проявяват интерес, на 24 август 2015 г., понеделник, от 10.30 часа в залата на ПИЦ по зависимости на ул. „Цар Иван Шишман” № 96 могат да се срещнат с представители на младежката общност от няколко европейски държави и България и заедно да открият нови възможности и мерки срещу младежката безработица, за подобряване на заетостта сред младите хора и за популяризиране на значимостта на доброволчеството.

Освен ПИЦ по зависимости и НПО „Академия на успеха”, участие във форума ще вземат младежките работници от Международния младежки център за работа с деца и младежи в риск – Стара Загора, доброволци от Младежкия общински съвет, представители на Дирекция „Бюро по труда” – Стара Загора, Агенцията за регионално икономическо развитие – Стара Загора, СНЦ „Свят без граници”, ДЦ „Св.Св. Козма и Дамян”, СНЦ „Бъдеще за децата” – Казанлък и Център за обществена подкрепа – Чирпан.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн