Стрелба като в холивудски екшън между роми в Чирпан посред бял ден с един убит и един ранен

STZAGORA.NET
*
Убийство в Чирпан

Бранимир Борев, криминален репортер

Митьо Мантата, на 48 г. , от ромската махала на Чирпан бе застрелян от упор, а за „по-сигурно” и намушкан с нож от трима роми. Нещастният случай стана по обед в петък 7 август в западния край на централния булевард „Г. Димитров” (между магазина за промишлени стоки на Ив.Спасов и отсрещния Магазин за гуми). Митьо тъкмо докарал с товарна кола за ремонт мотоциклета си, когато бил пресрещнат от нападателите си. Младо момче на име Иисус, според свидетели синът му, се опитало да помогне на пострадалия, но получило рана в областта на белия дроб и куршум в рамото. Младият мъж е откаран е в окръжна гръдна хирургия Стара Загора без опасност за живота.
Час по-късно полицията залови двама от нападателите, третият се издирва.
Нямаме информация кои са убийците, но явно става дума за стара вражда между тях. Началото било преди две години, като първопричината е момиче.

Текст  и снимка “Чирпански новини” (Фейсбук)

 

*

Стрелба между ромски фамилии в Чирпан отне един човешки живот в петък по обяд. 47-годишен мъж е бил застрелян, а племенникът му тежко ранен, съобщават от полицията. Причината за стрелбата е свързана с отмъщение между кланове от ромската махала, заради убийство станало миналата година.

Ромите устоили засада около 11.30 часа днес до сервиз за гуми. Когато към него се приближил с мотора си 47-годишният Митко И., зад когото се возел 16-годишният му племенник Христос Г., те открили огън по тях.

37-годишният Динко А. насочил пистолет срещу Митко И. и го пронизал в гърдите. Мъжът починал на място. Племенникът също бил ранен. 16-годишният Христос е транспортиран в Старозагорската УМБАЛ “Проф. Киркович”. Той е с огнестрелна рана в плешката, счупена дясна ръка и пробит бял дроб. В момента го оперират, информираха от болницата.

Стрелецът Динко А. е задържан, заедно с него в ареста са още трима мъже на 54, 23 и 22 години, уточниха от полицията.

Източник: novinite.bg

*
Още една версия с различни детайли по екшъна:

Кървав екшън се е разиграл в обедните часове днес в Чирпан между враждуващи цигански кланове. Насред пазарния ден група преследвачи са нападнали с огнестрелни и хладни оръжия баща и син, които са пътували с мотор. Засадата била устроена до автомивка на излизане от града в посока Пловдив, недалелеч от циганската махала. Тук нападателите открили огън от упор и пронизали възрастния циганин с поне 10 куршума. Той със сетни сили и изтичаща от многобройните рани кръв допълзял до кафене в автомивката. Тук обаче бил застигнат от безпощадните преследвачи и довършен с нож.

По чудо оцелял синът му. Той също получил няколко огнестрелни рани и е откаран в болница в Стара Загора.

По непотвърдена информация се предполага, че нападението е отмъщение за станало миналата години убийство в циганската махала в Чирпан.

Според очевидци на екшъна нападателите не са успели да избягат и са били заловени. Цяло чудо е, че в яростната престрелка няма други пострадали, тъй като в петък в Чирпан е пазарен ден и улиците са доста оживени, независимо от жегата.

Източник: blitz.bg
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн