Отзиви след победата на “Берое” в Пловдив – Пламен Липенски, Владимир Зафиров и Игор Джоман

STZAGORA.NET
*
Липенски: „Работили сме добре“

Кондиционният треньор на „Берое“ Пламен Липенски застана пред медиите след двубоя с „Локомотив“ (Пловдив), спечелен с 2:1, на традиционната пресконференция. Вижте какво сподели той.

„Моят коментар е да направя една рентгенова снимка на мача. Тежък мач. Предварително знаехме, че няма да бъде лесно срещу отбора на „Локомотив“ Пловдив. Времето утежни допълнително ситуацията. Успяхме да победим един добре организиран, добре играещ и добре подготвен отбор. Заслужено спечелихме трите точки. Искам предварително да кажа, че за краткото време, което имахме да говорим в съблекалнята, сме изненадани, че можахме да издържим физически. От първата до последната минута момчетата бяха истински професионалисти и герои“ – обобщи мача Липенски.

„В България надали има отбори, които да не се познават. Освен някое статично, новозаучено положение, няма с какво да се излъжем. Ние сме една шепа отбори, така че в тактически план няма с какво да се изненадаме нито едните, нито другите. В общите единоборства, в бягането, в спечелването на втората топка бяхме по-добри и затова успяхме“ – допълни той.

„Ние работим по едни и същи параметри и по една и съща схема. Колкото и шаблонно да звучи, всеки треньор и всеки колега казва – играем мач за мач. Но това е истината. Така се работи в „Берое“ и така ще продъжлаваме. Не гледаме много далеч напред. Гледаме си в краката, за да не се препънем. Уви, в първия мач не можахме да вземем победа и това е нашето мото. Играем мач за мач, а каквото стане. Накрая ще събираме точките. Нивата е дълга, тепърва започнахме да я орем, така че всичко е пред нас“ – каза още кондиционният треньор на „Берое“.

„Вече изцяло сме се съсредоточили върху първенството. За съжаление отпаднахме в Дания от „Брьондби“. Вие видяхте, че играем през 48 часа мач. На когото и да кажеш, нямаше да повярва преди мача, че ще издържим физически. Успяхме все пак, което значи, че добре сме работили. За първи път правим подготовка за две седмици. Както се казва, правим подготовка на едно коляно. Все пак успяхме. Това доказва, че сме на прав път“ – обясни специалистът.

„100% сме сигурни, че футболистите ще издържат. Това е нашата мисия и нашата работа – да коригираме и насочваме кога трябва да има възстановяване и кога натоварване. Днешният мач беще възлов и важен за нас мина. Имаме една седмица до следващия. Смятам, че ще подготвим добре момчетата за следващата седмица“ – завърши той.

*
Зафиров: „Показахме класа и заслужено победихме“

Владимир Зафиров замени принудително Венцислав Василев през второто полувреме на двубоя между „Локомотив“ (Пловдив) и „Берое“, завършил с победа 1:2 за заралии. След края на срещата централният бранител застана пред камерата на клубната телевизия, за да сподели своето мнение от мача. Ето какво каза той:

– Влади, как видя двубоя?
– Труден мач. През първото полувреме имаше доста грешки в нашия отбор. Въпреки че поведохме, не беше сигурно как ще завърши този мач. „Локомотив“ успя да изравни, но през второто полувреме показахме, че сме по-добрият отбор. Заслужено победихме.

– Как видя включването си в мача, след като замени Венцислав Василев? Влезе в няколко единоборства с Мартин Камбуров, в които го надигра…
– Предполагам, че съм се включил добре. Така поне казаха треньорите. Радвам се за което. Да, имах сблъсъци с техния добър нападател Мартин Камбуров, но се радвам, че успяхме да му противодействаме, за да не отбележи изравнителен гол. Смятам, че добре се включих.

– Как се играе на това тежко време? Доста задушно…
– Трудно бе и за двата отбора. Видяхте, че през второто полувреме поспадна малко темпото, но това е положението. Играем според условията и ще играем всеки мач за победа.

– Къде спечелихме мача според теб?
– Бяхме по-настоятелни и търсихме победата повече. Мисля, че през второто полувреме показахме повече класа от тима на „Локомотив“ и заслужено победихме.

– „Берое“ стоя по-добре физически, макар че играхте мач в четвъртък и имахте прекалено малко време за възстановяване…
– Да, но ние винаги сме казвали, че за нас не е проблем да играем мачове през три дни. Мисля, че и го показахме днес, защото стояхме по-добре физически. Така че няма проблем за физическото състояние.

– Как сте кондиционно, тъй като старши треньор Петър Хубчев сподели, че заради ранните мачове отборът не е успял да разгърне потенциала си, що се отнася до чисто кондиционно и физическо състояние?…
– Мисля, че през второто полувреме си пролича как надбягахме отбора на „Локомотив“, така че функционално сме добре. Това е мое мнение.

– Вече по-разредените мачове помагат ли ви? Реално следващият мач е чак следващата седмица…
– Надявам се. Имаме и малко повече време за почивка. В действителност в последния месец играхме през три дни, а и пътувания много се събраха, така че ще имаме време да отдъхнем за един ден. Готвим се за следващия мач.

*
Джоман: „Радвам се, че вкарах“

Игор Джоман отбеляза първия си гол с фланелката на „Берое“. След мача той застана пред камерата на beroe.tv, за да сподели впечатленията си. Вижте какво каза той.

– Игор, вкара и гол. Как видя двубоя?
– Труден мач. Беше важно да победим след равния мач вкъщи. Целия отбор работи добре. Радостно е, че вкарвах, но за всички.

– Успя ли да се сработи вече отборът?
– Мачовете в Европа ни помогнаха да се сработим. Продължаваме напред и мислим за бъдещето.

– Надиграхте тотално вашия съперник, въпреки че имахте мач в четвъртък. Стояхте много добре физически…
– Много ни помогна треньорът. Той направи една специална програма. Следвайки я, се чувствахме добре на терена.

– Какви са очакванията ти от следващия мач? Сега имате и малко повече време за почивка…
– Очакваме победа. Във всеки един мач играем за победа.

Още по темата: „Берое“ взе 3 точки от „Локо“ Пловдив под тепетата – 2:1

(Beroe.bg)
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн