Близо 50 деца от социалните домове спортуваха безплатно през ваканциите в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Близо 50 деца от социалните домове в Стара Загора имаха възможност да спортуват безплатно през пролетната и лятната ваканция в Стара Загора. Проектът по програмата на Министерството на младежта и спорта – „Спорт за децата в свободното им време, реализиран от Спортен клуб „Спортна гимнастика” стартира на 2 април 2015 година.

Община Стара Загора осигури гимнастическата зала на стадион Берое за реализацията на проекта, чиято основна идея бе да осигури достъп и да включи в организирани безплатни спортни занимания по гимнастика деца в неравностойно положение. Участвали са група деца от Малки групови домове и две групи деца от Дом за деца лишени от родителска грижа “Българка”, съобщиха от клуба.

Благодарение на тази програма и с подкрепата на кмета Живко Тодоров се създадоха чудесни условия и възможности за участие на деца от социалните домове в безплатни системни спортни занимания в свободното им време. Проведените ежедневни занимания по спортна гимнастика през двете ваканции са отличен начин за пълноценно прекарано свободно време, повишаване на двигателната култура на децата и усъвършенстване на техните личностни и социални качества и формиране на любов към спорта, обясни Ирина Руняшка от СК „Спортна гимнастика”.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн