Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем 46-годишен шофьор за сгазеното вчера дете

STZAGORA.NET
*
Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Николай Христакиев на 46 г. от Стара Загора за причинена смърт по непредпазливост при катастрофа в резултат на нарушени правила за движение – престъпление по чл. 343 А, ал. 1, буква Б, във връзка с чл. 343, ал. 1, буква В, и във връзка с чл. 342, ал.1, от Наказателния кодекс.

На 16 юли 2015 г. в кв. “Лозенец” в Стара Загора при управление на моторно превозно средство – товарен автомобил марка “Форд Транзит” със старозагорска регистрация, при маневра – движение назад, обвиняемият е нарушил четири разпоредби на Закона за движение по пътищата и с деянието си е причинил по непредпазливост смъртта на Емил Антонов, на 6 г., от Стара Загора.

Водачът е направил всичко възможно за оказване на помощ на пострадалия. Христакиев и неговият работодател, чийто служебен автомобил е управлявал, са разпитани. Назначени са съдебно-медицинска и автотехническа експертизи.

Христакиев е тестван за алкохол, пробата е отрицателна.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн