Правят голям логистичен център на мястото на бившия Птицекомбинат край Стара Загора за база на “Спиди”

STZAGORA.NET
*
Голям логистичен център в Стара Загора се изгражда по инициативата JESSICA с финансовата подкрепа на Societe Generale Експресбанк
Банката и Регионалният фонд за градско развитие отпускат над 1,9 млн. евро
*
16 юли 2015 г., София

Societe Generale Експресбанк и Регионалният фонд за градско развитие отпуснаха 15-годишен инвестиционен кредит на „ПИТ БОКС” ЕООД от 1 942 930 евро по европейската инициатива за устойчиво градско развитие JESSICA. Съфинансирането, осигурено от банката за проекта, е на стойност 1 298 700 евро. Кредитните средства ще бъдат използвани за изграждане на логистичен център в с. Маджерито, община Стара Загора.

Логистичната база ще бъде отдадена под наем дългосрочно на най-голямата българска компания на пазара на куриерски услуги Speedy. Сградата ще бъде главен център за прегрупиране и претоварване на палетни пратки – една от най-бързо развиващите се бизнес линии на Speedy.

Модерната логистична база ще бъде изградена на част от територията на бившия държавен птицекомбинат край Стара Загора и ще има площ от 5400 кв. метра. Проектът се ползва и с подкрепата на община Стара Загора, заради пълното съответствие с усилията на общината за развитие на местния бизнес климат, насърчаването на инвестиции и откриването на нови работни места в региона. В резултат на инвестицията ще бъдат разкрити 10 – 15 постоянни, както и 40 временни работни места за периода на изпълнение на строителството.

„Много сме щастливи, че бизнесът в Стара Загора максимално се възползва от възможностите по инициативата Jessica. Този проект е поредното доказателство за добрата ни работа с инвеститорите в града. Вярваме, че изграждането на логистичния център ще има положително въздействие върху бизнес климата и ще помогне за привличане на допълнителни инвестиции в региона“, каза Мартин Заимов – директор на Регионалния Фонд за градско развитие.

*
JESSICA е инициатива на Европейския Фонд за Регионално Развитие за подкрепа на устойчиви инвестиции в градска инфраструктура, наследство, образователни, спортни и културни обекти, повторно разработване на запустели терени и др. Регионалният фонд за градско развитие управлява средствата по инициатива JESSICA, предназначени за шестте големи града след София – Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен. Проектът на „ПИТ БОКС” ЕООД е шестият JESSICA-проект на Фонда в Стара Загора след рехабилитацията на Централния градски пазар, двата проекта за реновация на стадион „Трейс Арена” в кв. “Кольо Ганчев”, реконструкцията на закрития плувен басейн в града и модернизацията на част от производствените сгради на “Холдинг Загора”.

Някои от по-значимите проекти по програма JESSICA в другите градове включват изграждането на нови производствени мощности в Индустриална зона Русе, създаването на постоянен изложбен център “Флора” в Бургас, реновиране на историческата сграда „Юнашки салон“ във Варна; изграждане на мултиплекс с 4 кинозали и реновирана на съществуваща кинозала в Плевен; изграждането на паркинг във Варна, изграждането на нов енергийно ефективен завод за хлебни продукти в Пловдив и много други.

За Societe Generale Експресбанк
Групата Societe Generale Експресбанк е една от десетте най-големи финансови институции в България. В нея влизат банката Societe Generale Експресбанк и нейните дъщерни дружества – Sogelease България, Societe Generale Факторинг и асоциираното й дружество – животозастрахователната компания Sogelife България. Заедно със своите 1 600 служители, Societe Generale Експресбанк се стреми да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия. Банката е носител на множество награди, сред които “Най-добра банка в България” от международното финансово списание Euromoney за 2012 г. Наскоро рейтинговата агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния рейтинг на Societe Generale Експресбанк – ‘BBB+’ със стабилна перспектива, който е възможно най-високият рейтинг, даван от Fitch на финансова институция в България.
* 99.74% от капитала е собственост на Societe Generale Group;
* 55 млн. лв. нетна печалба за 2014 г.;
* 185 млн. лв. нетен банков доход за 2014 г.;
* 4.9 млрд. лв. общ обем на активите към края на 2014 г.;
* 148 офиса;
* повече от 450 000 клиенти.

Снимки google.com/maps
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн