Дете и жена загинаха в Стара Загора и Гълъбово, блъснати от превозни средства

STZAGORA.NET
*
На 16 юли 2015 г., в 07:25 ч. в ОДМВР – Стара Загора е получено съобщение от ЦСМП при МБАЛ – Стара Загора за пострадало дете на възраст 5–6 г., в тежко състояние, което впоследствие е починало. Детето е докарано в болничното заведение от Н.Х., на 45 г., от Стара Загора, водач на товарен автомобил “Форд Транзит”, собственост на старозагорска фирма.

При извършени процесуално-следствени действия е установено, че на същата дата Н.Х. е управлявал товарния автомобил по ул. “Гьоновец” в Стара Загора на заден ход, без да се убеди, че пътят зад него е свободен, и е блъснал детето. Установена е самоличността на детето, което е на 6 г., от Стара Загора.

Водачът е тестван с техническо средство “Алкотест дрегер 7510″, който е отчел 0.00 промила. В сектор “Пътна полиция” при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

*
На 16 юли 2015 г. в 10:54 ч. в РУ – Гълъбово е получен сигнал на тел.112 за възникнало ПТП с настъпила смърт на ул. “Сазлийка”. На място е установено, че сметосъбирачна машина “МАН”, управлявана В.В. на 47 г. от Гълъбово, движейки се по ул. “Сазлийка”, посока юг–север, е блъснала 67-годишна жена от същия град. Вследствие на удара жената е починала. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство “Алкотест дрегер 7510″, който е отчел 0,00 промила. Образувано е досъдебно производство.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн