Четири предложения за „Почетен гражданин на Стара Загора“ за 2015 година

STZAGORA.NET
*
Четири са предложенията за носители на званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ за 2015 г. Това са народната певица Пенка Павлова, бившата солистка в балета на Старозагорската опера Снежана Дескова, Петра Мечева от Тракийско дружество „Одринска епопея“ и младата писателка и художничка Галина Костова.

Именитата народна певица Пенка Павлова е предложена от музикална организация, която издирва таланти с повече от 50 години принос в областта на българския фолклор.

За дългогодишна обществена дейност и защита на каузата на тракийци, от Тракийско дружество „Одринска епопея“ предлагат за почетното звание своя председател Петра Мечева.

Примабалерината Снежана Дескова (на снимката – горе вдясно), която 40 години е художествен ръководител на балетната школа при читалище „Родина“, е предложена от близо 200 граждани, подписали предложение до Общинския съвет в Стара Загора, както и подкрепена от 165 граждани в онлайн петиция.

Младата Галина Костова е предложена от нейния научен ръководител инж. Пепа Костова.

Отличието „Почетен гражданин на Община Стара Загора“ се присъжда съгласно Наредбата за наградите и отличията, приета от Общинския съвет с Решение 1001 от 28.11.2013 г. На 1 юли изтече срокът за подаване на добре мотивирани и в писмен вид предложения до председателя на ОбС. Отличието се присъжда с решение на Общинския съвет по повод празника на Община Стара Загора – 5 октомври.

Званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ е въведено през 1963 г. Досега негови носители са били 125 души.

Приложение – факсимилета от първите страници на направените предложения:





#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн