Окончателната присъда: 6 години затвор за убиеца на Паоло

STZAGORA.NET
*
Върховният касационен съд остави в сила присъдата от 6 години лишаване от свобода на Георги Сапунджиев, който прегази миналото лято 4-годишния Паоло Иванов с колата си в пешеходната зона на Стара Загора.

Сапунджиев е осъден за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека при управление на автомобила си.

Първоначално през ноември 2014 г. Старозагорският окръжен съд постанови присъда от 3 години и 4 месеца лишаване от свобода. Прокурорът по делото поиска тогава присъда от 6 години и половина, а родителите – максималния срок от 10 години. След това, в началото на март 2015 г., Aпелативният съд в Пловдив увеличи присъдата на Сапунджиев на 6 години затвор и 8 години без право да управлява автомобил. Магистратите под тепетата постановиха за Сапунджиев 9 години затвор, но тъй като той призна вината си, наказанието стана 6 години лишаване от свобода ефективно, без право да управлява автомобил 8 години и поемане на разноските по делото.

С днешното си решение ВКС постанови, че окончателното наказание, което Сапунджиев следва да изтърпи, е 6 години “лишаване от свобода” и 8 години “лишаване от право да управлява МПС”.
#gerb

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн